NRK Meny
Normal

– Det er nordmenn savnet i området

Svensk politi etterforsker bredt etter at det ble funnet kroppsdeler fra et menneske i Näsinge utenfor Strömstad.

Likfunn i Näsinge utenfor Strömstad

Det var søndag at forbipasserende fant kroppsdeler liggende på bakken utenfor Strömstad.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Etter avhør som er gjennomført og funn på stedet, så kan vi ikke utelukke at det ligger noe kriminelt bak. Det er bakgrunnen for at vi har åpnet drapsetterforskning, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson til NRK.no.

Det var søndag at personer som bor i Näsinge utenfor Strömstad oppdaget noe som lå ute på et jorde. De gikk nærmere og oppdaget at det lå kroppsdeler på bakken.

Politiet ble varslet om funnet og sendte sine kriminalteknikere til området.

– Teknikerne dro til funnstedet og fikk bekreftet at det var snakk om kroppsdeler fra et menneske. De har også undersøkt området vi har sperret av, og vi har funnet et stort antall kroppsdeler. Men vi mangler fremdeles noe, sier Haraldsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Likfunn i Näsinge utenfor Strömstad

Politiet sperret av et stort område rundt åkeren etter at det ble funnet kroppsdeler søndag.

Foto: Petter Larsson/NRK

Nordmenn savnet

Thord Haraldsson

Etterforskningsleder Thord Haraldsson var i ettermiddag på funnstedet i Näsinge utenfor Strömstad.

Foto: Merete Kildahl/NRK

De tekniske undersøkelsene på stedet fortsetter i morgen. Da vil det også bli hundesøk etter flere kroppsdeler.

– Vi har også funnet frem listen over savnede personer i området.

Området ligger drøyt 13 mil sør fra Oslo og grenser til Halden, og er et kjent ferieparadis for nordmenn.

Haraldsson svarer bekreftende på direkte spørsmål om det er nordmenn som er meldt savnet.

– Ja, det har vi informasjon om at det er.

Politiet vet foreløpig ikke om kroppsdelene tilhører en mann eller en kvinne. Onsdag skal hodeskallen undersøkes for å prøve å slå fast avdødes identitet.

Snakker med naboer

Haraldsson kan heller ikke si noe om hvor lenge kroppsdelene har ligget i området, men han bekrefter at det stort sett dreier seg om funn av deler av et skjelett.

– Men det finnes også fremdeles noen vevsdeler, så vidt jeg vet. En rettsmedisiner kommer til å undersøke kroppsdelene i morgen, og da kan det hende vi finner ut mer om tidspunktet for dødsfallet, og hvor lenge kroppsdelene har ligget her, sier han.

Mannskaper fra politiet er mandag ettermiddag ute og snakker med naboene i området, for å finne ut om de kan ha sett eller hørt noe.

Etterforskningslederen slår imidlertid fast allerede nå at kroppsdelene ikke tilhører liket som ble funnet partert på 14 meters dyp ved Saltö i fjor høst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Går for science-linje igjen

    Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.