NRK Meny
Normal

Ett-tonns sandsekker lå løse

Statens Vegvesens inspektører gjorde et rystende funn under vogntogkontrollen de gjennomførte fredag på Svinesund.

Rene dødsfellen ble tilfeldigvis oppdaget under en felles kontroll av vogntog på Svinesund fredag 14. februar.

– Da den kom hit på formiddagen, så viser det seg at han har altfor mye last på trekkbilen, sier inspektør Øyvind Grotterød, om et av vogntogene de fort fattet interesse for.

Vogntogets tilhenger var tungt lastet, og det så ikke ut til at lasten var jevnt fordelt over akslingene, slik den skal.

– Da ønsker vi å ta en nærmere titt på kjøretøyet, fortsetter Grotterød

– Vi åpner bak, og synet er nedslående.

Grotterød med tilhenger

Inspektør Øyvind Grotterød er ikke i tvil om at det ville gått svært ille med folk i en møtende bil, om en eller flere av de ett tonn tunge usikrede sandsekkene i denne tilhengeren hadde blitt kastet gjennom presenningen.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Der finner inspektørene 30 tonn med sand i såkalte big bags, som veier tusen kilo stykket.

– De står stablet i to høyder, og har ingen sikring. Dette er meget trafikkfarlig.

Langt fra sikret godt nok

Tilhengeren har et såkalt kapell, eller et reisverk av tre dekket av en presenning. Det er ikke nærheten av å være nok til å sikre lasten.

– Dette er å se på som en regnfrakk. Er det tusen kilo som setter seg i bevegelse på planet her inne, så greier ikke den plasten der å holde igjen det. Kommer det en brå unnamanøver her, så går sekkene tvers gjennom kapellet. Og i verste fall treffer det en motgående bil.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.