NRK Meny
Normal

Ett poeng i dramatisk bortekamp

Etter en forrykende avslutning på kampen, endte kampen mellom Fredrikstad og Viking uavgjort.

VIKING FFK

Dommer Tom Harald Haugen kom i fokus ofte i kampen mellom Viking og FFK. Her etter annulleringen av Viking-spiller Allan Gaardes måltreff.

Foto: Hansen / SCANPIX

Det ble et spennende oppgjør med høyt tempo i kampen mellom Viking og Fredrikstad søndag kveld.

Viking fikk en eventyrlig sjanse til å ta med seg tre poeng på overtid, da Allan Gaarde slo en langpasning til Peter Ijeh.

Ijeh sendte ballen videre til Hannes Sigursson, som sto alene med keeper på fem meter. Men utrolig nok klarte Sigurdsson å sette avslutningen til side for mål.

Dermed ble det poengdeling i Stavanger mellom FFK og Viking.

Kampen ble preget av flere omdiskuterte dommeravgjørelser. Fire minutter før slutt headet Vikings Allan Gaarde i mål på et innlegg, men målet ble tvilsomt annullert på grunn av dytting i feltet.

Dobbelt straffe

En annen diskutabel situasjon kom 53 minutter ut i kampen, da Viking ble tildelt et straffespark etter at Patrik Gerrbrand felte Alexander Ødegaard i feltet.

Rami Shaaban reddet straffen fra Nicolai Stokholm, og de tilreisende Fredrikstad-supporterne jublet helt til dommer Tom Harald Hagen bestemte at straffen skulle tas om igjen. Avgjørelsen møtte massive protester fra FFK-spillerne.

- Alle keepere gjør det

Shaaban sier selv han ikke gjorde noe som ikke alle andre keepere også gjør på et straffespark - han tok et steg for å få springfart nok til å kaste seg etter ballen.

- Det er som hver eneste keeper i denne ligaen gjør, de tar et steg for å få fraspark, i høyrebenet i dette tilfellet. Sjekk hele verden, man gjør dette som keeper. Det er en helt normal bevegelse.

Nicolai Stokholm bommet ikke på sitt andre straffeforsøk, og etter 53 minutter var stillingen 2-1 til Viking. Shaaban sto da først demonstrativt en meter bak mållinjen, før han kastet seg - og fikk en hånd på det skuddet også.

Lover flere poeng på bortebane

FFK-trener Anders Grönhagen sa etter kampen at han ikke så skikkelig hva som skjedde, og at han ønsket å se TV-bildene. samtidig var Grönhagen stolt over at guttane reiste seg og fikk en tidlig kvittering til 2-2.

- Det ble en skikkelig fotballkamp. Høy intensitet, mye duellspill, tøffe tak på midten. Det gjorde meg stolt av laget. Dette laget er nå langt bedre enn det var i april, og vi kommer til å fortsette å ta poeng på bortebane.

Super-Ray utlignet

For Raymond Kvisvik viste hvorfor han blir kalt for Super-Ray da han etter 59 minutter utlignet til 2-2 for Fredrikstad.

Kasey Wehrmann la inn i feltet, og sendte ballen over hele Viking-forsvaret og til Raymond Kvisvik på bakerste stolpe

Kvisvik plukket ned innlegget, dro seg fri i feltet og skjøt ballen kontant i mål under Viking-keeper Iven Austbø.

Vikings Peter Ijeh og FFKs Raio Piiroija i duell

Vikings Peter Ijeh og FFKs Raio Piiroija var i mange dueller under eliteserienkampen mellom Viking og Fredrikstad i Stavanger søndag kveld.

Foto: Hansen / SCANPIX

Gashi med vakkert skudd

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter en spennende og intens første omgang. Trener Anders Grönhagen var relativt fornøyd etter 45 minutter.

- Vi har hatt bra kontroll på dem, men vi slurver litt for mye. Jeg likte ikke at vi slapp inn det målet. Det har vært en intensiv kamp, og det kommer til å bli like intensivt i annen omgang, sa trener Anders Grönhagen til TV2 i pausen.

FFK i ledelsen etter scoring med Ardian Gashi i kampen mellom Viking og Fredrikstad

Ardian Gashi har nettop satt in 0-1, og FFK's nyervervelse feirer ledelsen sammen med lagkameratene.

Foto: Hansen / SCANPIX

Fredrikstad tok ledelsen 13 minutter ut i kampen etter en perle av et skudd fra Ardian Gashi.

Gashi skjøt ballen knallhardt i mål fra ti meters hold etter en pasning fra Gardar Johansson. Gashi sto både for scoringen og mye av forarbeidet. Men Fredrikstad holdt ikke ledelsen i mer enn et kvarter. Vikings måltyv Peter Ijeh kranglet ballen i mål etter 28 minutter, og utlignet dermed til 1-1.

Lagoppstilling

Trener Anders Grönhagen startet med dette mannskapet mot Viking i en 4-4-2-formasjon.

Keeper: Rami Shabaan

Forsvar: Johan Sjöberg, Raio Piiroja, Patrik Gerrbrand, Miikka Multaharju

Midtbane: John Anders Bjørkøy, Kasey Wehrman, Ardian Gashi, Raymond Kvisvik

Angrep: Tarik Elyounoussi, Gardar Johansson

26 år uten seier

Fredrikstad har ikke klart å slå Viking på bortebane siden 27. september 1981.

Da var det 5500 tilskuere på Stavanger stadion, og kampen endte 2-0 i FFKs favør.

Fredrikstads bortestatistikk er heller ikke mye å skryte av. FFK har en seier på de 22 siste bortekampene, og er ett av to lag i Tippeligaen uten borteseier i år. 

Sist gang FFK vant på bortebane var mot Lyn på Ullevaal i fjor, da laget vant 2-1.

FFK - Viking 29. april 2007

Fredrikstad vant 2-0 mot Viking i april i år. Her er Brian West i aksjon.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.