NRK Meny
Normal

Ett år til den store 1000-årsfesten

Jubileumssjefen i Sarpsborg lover store artister til byens bursdagsfeiring i Hafslundsparken – men tør ikke røpe navn helt ennå.

Bursdagsfest for Hafslund Hovedgård

STAPPFULLT: Hafslundsparken i Sarpsborg var fylt til randen da Hafslund Hovedgård feiret 250-årsjubileum i 2012. Nå håper sjefen for Sarpsborgs 1000-årsjubileum at like mange tar turen i juli 2016.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Dette skal være en gave til byens befolkning og gjester, så flere av konsertene blir gratis mens andre blir latterlig billig sammenliknet med festivaler og andre arrangementer disse artistene reiser rundt og spiller på, sier Svein Halvorsen til NRK.

Han er sjef for Sarpsborgs 1000-årsjubileum til neste år, en markering som skal strekke seg helt fra førstkommende nyttårsaften til 31. desember 2016. Og den største festen i festen finner sted i Hafslundsparken om nøyaktig ett år.

– Da håper vi på kongebesøk og statsråder, vi har et symfoniorkester som skal spille ute og noen monumenter som skal avdukes. Lørdag 30. juli blir det konserter og aktiviteter på minst en scene, sannsynligvis flere, fra tidlig ettermiddag til over midnatt.

– Folkefest

Hvem som skal underholde fra scenen(e) i Hafslundsparken vil ikke jubileumssjefen gå ut med ennå, for programmet skal offentliggjøres i sin helhet på et arrangement på Sarpsborg scene 6. oktober.

Svein A. Halvorsen

KONTROLL: Jubileumssjef Svein A. Halvorsen holder i de mange arrangementene som står på programmet gjennom hele 2016. Han lover et spennende program.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

– Men det jeg kan si er at det blir både lokale og nasjonale artister, og kanskje noen internasjonale.

– Vi kan jo bruke sju til ti millioner kroner på én artist hvis vi ønsker det, men vi kommer ikke til å prioritere på den måten. Vi klarer å skape folkefest uten å invitere de aller dyreste internasjonale navnene, sier Halvorsen.

Han forventer at det vil komme mer enn 10 000 mennesker på begge de to dagene med hovedfeiring i juli neste år, og folk fra byen har muligheten til å skaffe seg prioritert inngang.

– Hvis du ser for deg en konsert hvor du får inn en populær artist til en latterlig billig pris så vil kanskje mange folk fra Oslo og andre steder bøtte inn. Derfor kommer vi til å ha et jubileumskort for folk fra Sarpsborg og Østfold som gir noen fortrinn.

Jakter sponsorer

Ifølge jubileumssjefen har ikke 1000-årsfeberen truffet byen for fullt ennå, men han har merket at det begynner å krible.

– Vi får veldig mye bra respons, og det snakkes masse om byjubileet. Nå bygger vi opp forventningen, og så må vi levere når vi har de store arrangementene.

Byjubileet er delfinansiert av kommunen, men det jobbes også for fullt med å skaffe sponsorinntekter fra næringslivet.

– Og vi skal ikke tjene noe på dette. Alt vi får inne skal gå ut igjen for å få til så gode arrangementer som mulig. Jo flere penger vi klarer å samle, jo større artister og bedre program skal vi levere, sier Halvorsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene