NRK Meny
Normal

Mannen bak «årets mål» blir med videre

Danske Steffen Ernemann (31) hadde tilbud fra flere andre klubber, men har signert en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

Steffen Ernemann scorer mot Brann

Her scorer Steffen Ernemann mot Brann i oktober. Målet ble senere kåret til årets mål av NISO.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Midtbanespilleren kom fra den danske klubben Esbjerg midtveis i årets sesong, og var en viktig bidragsyter til at Sarpsborg 08 beholdt plassen i eliteserien.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på tre nye år her i Sarpsborg. Dette er en klubb som tar ett skritt av gangen, og bygger stein på stein. Det passer meg godt, sier Ernemann til NRK.

Skryter av unggutta

Dansken fikk i høst med seg elleve eliteseriekamper i tillegg til de to kvalifiseringskampene mot Ranheim, og scoret to mål. Sesongen ble kronet med at spillernes fagforening, NISO, kåret målet hans mot Brann til årets mål i norsk eliteserie. Han ble også utnevnt til årets spiller av Sarpsborg Arbeiderblad.

31-åringen forteller at han hadde flere tilbud fra andre klubber etter at 2013-sesongen var over, men at han til slutt bestemte seg for å fortsette i Sarpsborg 08.

– Jeg har et veldig positivt inntrykk av klubben. Da jeg kom inn i laget var vi inne i en hard tid med mange tap, men vi klarte å snu det. Det er mye takket være den store vinnerkulturen i spillergruppa, sier Ernemann.

Steffen Ernemann

Her er Steffen Ernemann sammen med sportssjef Thomas Berntsen da han ble hentet til Sarpsborg 08 i sommer.

Foto: www.sarpsborg08.no

Han er full av lovord om de unge spillerne i troppen, og håper at han kan være en viktig støttespiller for dem i årene som kommer.

– Det er mange gode, unge spillere her med et stort potensial. Med min rutine kan jeg forhåpentligvis guide dem, og hjelpe dem med å gå hele veien.

– Stor signering

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, er storfornøyd med at midtbanestrategen blir med videre.

– Isolert sett er dette en stor signering for oss. Steffen har vært en betydningsfull spiller, og har bidratt godt sammen med flere andre, sier han til NRK.

Berntsen mener Ernemanns erfaring kan bli viktig for klubben neste sesong, og de kommende årene.

– Han har en vinnermentalitet, så det å sikre ny kontrakt med ham har vært en prioritet. Vi er fornøyde, og regner med at han også er fornøyd.

Tidligere i uken ble det klart at Magnus Sylling Olsen forlater Sarpsborg 08, mens Strømmens Kristoffer Tokstad er hentet inn. Sportssjefen forteller at det etter all sannsynlighet vil komme flere nye spillere i løpet av vinteren.

– Hvis vi får beholde alle vi har i dag kommer det til å komme inn mellom en og tre nye spillere. Samtidig er flere av spillerne våre attraktive på markedet. Det viktigste for oss nå er de vi har.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsledigheten går ned

    Arbeidsledigheten i mars har ikke vært så lav i Østfold på ti år. I fylket er det nå 4 186 helt ledige personer. Arbeidsledigheten er sunket 10 prosent siden mars i fjor. Kommunikasjonssjef Britt Tunby i NAV syns det er spesielt gledelig at ungdomsledighetene går ned.

  • Pris til byfergene i Fredrikstad

    Byfergene ved Fredrikstad kommune har fått årets Plankebærerpris. Det ble klart i dag. Kommunen får prisen for å ha tilrettelagt for gratis ferger. 1,3 millioner reisende tok gratis byferge i Fredrikstad i løpet av fjoråret.

    Fotballferge
    Foto: Fredrikstad kommune