Erlend Wiborg mest synlig av «de nye»

Erlend Wiborg i Fremskrittspartiet er den ferske stortingsrepresentanten fra Østfold som er omtalt mest i norske medier siden valget i 2013.

Erlend Wiborg er sosialpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg har vært mest synlig i mediene av de ferske stortingspolitikerne fra Østfold.

Foto: Eva Marie Bulai / NRK

Medieanalysebyrået Retriever har på oppdrag fra Aftenposten målt hvor mange ganger de ferske stortingsrepresentantene er omtalt i ulike norske nyhetsmedier.

På toppen nasjonalt troner Abid Raja i Venstre og Rasmus Hansson fra Miljøpartiet de Grønne med henholdsvis 6318 og 6091 medieoppslag. Mossingen Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet ender på 7. plass med 1571 medieoppslag.

– Som politiker er det viktig å komme ut med sitt budskap, og delta i forskjellige debatter. Jeg prøver å være mye ute blant folk, så jeg er veldig fornøyd med dette resultatet, sier Wiborg til NRK.

Startet rolig

Stein Erik Lauvås (Ap) er partiets førstekandidat-

47. PLASS - Stein Erik Lauvås (Ap).

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK
Eirik Milde

50. PLASS - Eirik Milde (H).

Foto: Østfold Høyre
Bengt Morten Wenstøb, Øsfold Høyre

55. PLASS - Bengt Morten Wenstøb (H).

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Erlend Wiborg blir trukket frem som et eksempel på at enkelte representanter har spesialisert seg på å være synlige i lokale medier på sitt hjemsted.

– Han er omtalt en rekke ganger i medier over hele fylket, fra indre Østfold til svenskegrensa. Han er også en del synlig i riksmediene, blant annet gjennom P4. Slik får han en god kanal til å fortelle velgerne hva han står for, sier Kristina Nilsen i Retriever til Aftenposten.

De andre nykommerne fra Østfold ender imidlertid langt ned på listen.

Av totalt 63 representanter ender Stein Erik Lauvås (Ap) på 47. plass med 342 oppslag. Eirik Milde (H) har blitt omtalt i 286 oppslag (50. plass) og Bengt Morten Wenstøb (H) ligger på 55. plass med 235 medieoppslag.

– Jeg har selv tenkt at jeg starter litt forsiktig, før jeg jobber meg mer inn. At man er veldig synlig i media betyr ikke nødvendigvis at man jobber mer politisk. Men jeg kunne godt tenke meg å få opp tallet på oppslag i år, det er et av mine mål, sier Eirik Milde.

Vanskelig for ferske

Erlend Wiborg tror det er tøft for ferske stortingspolitikere å komme seg i media.

– Når man er fersk så krever det en god del arbeid å være synlig. Og det er viktig å være synlig, for da får du gjerne mer gjennomslag. Det er også viktig å komme med forslag og ikke bare sitte stille.

Olaug Bollestad (Krf) og Terje Breivik (V) er ved en inkurie ikke med på listen. Se hele listen hos Aftenposten.