Anne Grethe Erlandsen blir statssekretær

– En mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.

Anne Grethe Erlandsen

Anne Grethe Erlandsen blir ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Anne Grethe Erlandsen ble i dag oppnevnt til ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, som skal ledes av helseminister Bent Høie (H).

– Jeg fikk en telefon forrige fredag. Det er en veldig spennende mulighet som jeg fant ut at jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Erlandsen til NRK.no.

– Håper jeg er tilliten verdig

Erlandsen har fått permisjon fra stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, en jobb hun har hatt siden 2006.

Just Ebbesen

Administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Just Ebbesen.

Foto: Sykehuset Østfold

Hun tror erfaringene derfra vil bli veldig verdifulle og nyttige i den nye jobben.

– Jeg er glad for at jeg har erfaringen med den utviklingen vi har gjort med tanke på nytt sykehus, og det gode arbeidet Østfold har gjort i samhandling, sier Erlandsen.

– Jeg måtte si til sjefen min på sykehuset at «denne jobben her er om mulig enda mer spennende enn den jeg har hatt». Jeg håper jeg kan vise meg tilliten verdig, fortsetter hun.

Gratulasjoner fra direktøren

Administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Just Ebbesen, gratulerer Erlandsen med den nye stillingen.

– Jeg gratulerer Anne Grethe med et av de viktigste embetsvervene i Helse-Norge, og vil ønske henne lykke til, sier han i en pressemelding.

– Hennes engasjement og evne til å bygge gode relasjoner og strukturer har vært avgjørende for at Østfold i dag er ledende på samhandling mellom kommuner, fastleger og sykehus, skryter han.

Odd Petter Nilsen konstitueres i Erlandsens stilling ved sykehuset.