Erkjente drap

Den drapstiltalte 37-åringen erkjente å ha skutt og drept Lennart Faugli den 13. mars i år, men nektet for at drapet var planlagt.

Påtalemyndigheten har tiltalt den 37 år gamle lastebilsjåføren for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Tiltalte erkjenner at han skjøt Faugli og tilstår forsettlig drap, men nekter for å ha planlagt drapet i forveien.

Rettssaken mot 37-åringen startet mandag formiddag.

Skjøt og drepte utenfor rettssal

Drapet skjedde da Faugli den 13. mars ble ført ut fra et rettslokale på Mysen i vår. Med håndjern og under vakthold av politiet løsnet 37-åringen 14 skudd med en pistol mot Faugli, som døde av skadene.

I retten forklarte 37-åringen om bakgrunnen for skuddene. Helt siden han som dørvakt i 2003 banket opp drapsdømte Faugli har han levd under et trusselvelde. I 2005 ble det løsnet en serie skudd mot boligen hans i Askim og han ble truffet av en kule i hofta.

- Legene forklarte meg i ettertid at jeg bare hadde flaks som overlevde den kula, sa den tiltalte.

Bandidos-medlem

37-åringen forklarte at han også hadde fått opplysninger fra politiet om at Faugli hadde engasjert en person til å drepe ham. Faugli hadde et langt rulleblad og var medlem i Bandidos da han ble drept.

Av sikkerhetsmessige årsaker har Heggen og Frøland tingrett flyttet rettsforhandlingene til sikkerhetssalen som Borgarting lagmannsrett eier i Oslo.

(NTB)