Erik Unaas blir ordfører i Eidsberg

Det er klart etter at Venstre og KrF går ut og støtter Høyre. Også ordførerne i Askim og Aremark er klare.

Øivind Reymert, Erik Unaas og Maren Hersleth Holsen

Disse representerer flertallskonstellasjonen i Eidsberg kommune etter 13. oktober. Fra v. Øivind Reymert (KrF), ordfører Erik Unaas (Høyre) og varaordfører Maren Hersleth Holsen (Venstre).

Foto: Eidsberg Høyre

Maren Hersleth Holsen (V) blir kommunens nye varaordfører, den andre kvinnelige gjennom historien.

– Jeg er kjempefornøyd over å få denne rollen, og kunne holde Høyre-gutta litt i øra når det gjelder klima og miljø, sier Hersleth Holsen i en pressemelding.

Både Unaas og Hersleth Holsen fikk mange personlige stemmer i valget. Ingen av dem sitter i dagens kommunestyre.

Øivind Reymert, som er KrFs listetopp, blir leder av Hovedutvalget for Kultur og oppvekst.

– Ikke noe avtalebrudd

Det blir også et ordførerskifte i Askim. Høyre har valgt å gå bort fra intensjonsavtalen de hadde med Arbeiderpartiet. Thor Hals blir den nye ordføreren i kommunen, mens nåværende ordfører Trygve Westgård blir skjøvet ut i kulda.

– Vi har vært sammen i fire år og det var de to partiene som gikk frem. Vi hadde en forhandling og gjorde en avtale som bare skulle godkjennes, men den brøt Høyre tydelig. Da de fortalte oss det, så virket det som om de allerede hadde en ny en på plass, sier Westgård.

Thor Hals er ikke enig i at Høyre har begått et avtalebrudd.

– At man har en avtale hvor det er gjort forbehold om at det skal godkjennes i fora i Arbeiderpartiet og Høyre, og hvor vårt forum ikke valgte å akseptere avtalen, det er ikke et avtalebrudd, det er et brudd på samarbeid, sier han.

– Jeg skjønner at det kan skuffe, legger han til.

Aarbu blir ordfører i Aremark

I Aremark blir Senterpartiets Geir Aarbu ny ordfører. Harald Nilsen fra Arbeiderpartiet blir varaordfører, det skriver Halden Arbeiderblad.

Det er klart etter et møte mellom de to partiene i går kveld.

– Noen felles politisk plattform har partiene ikke utarbeidet, men vi er enige om så stå sammen om de utfordringene kommunen står overfor de neste årene, sier Geir Aarbu til HA.

– Ser man på partiprogrammene er det små forskjeller mellom hva Sp og Ap ønsker, og vi er godt fornøyd med å være tilbake i posisjon og med utfallet av forhandlingene, sier Harald Nilsen til samme kilde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: