Erlandsens conditori er trygge til 17. mai

Takket være lokalt næringsliv er konditoriet sikret å holde dørene oppe frem til 17. mai.

Erlandsens Conditori

Medeier Malin Groth Pettersen holdt en kort appell utenfor Erlandsens Conditori i Halden i midten av mars.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Erlandsens Conditori

Erlandsens conditori åpnet i 2012. Her netjener innehaver Malin Groth Pettersen en kunde.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

De tre funksjonshemmede eierne av konditoriet, Malin Groth Pettersen, Kim Robin Johansen og Daniel Harbo får pengestøtte til en personlig assistent fra lokalt næringsliv, skriver Halden Arbeiderblad.

Konditoriet trenger støtte av kommunen for å kunne holde dørene åpne, men tidligere denne uken ble det klart at de ikke får det de har søkt om.

Men med hjelp fra fire lokale bedrifter er Erlandsens conditori nå sikret frem til 17. mai i førsteomgang, skriver avisa.

Frem til nå har de tre eierne selv lønnet en brukerstyrt personlig assistent (BPA), fordi de trenger en hjelpende hånd i sitt arbeid. Blant annet hjelper assistenten til med å måle opp riktig til bakverk, og gi igjen riktige summer i kassa.

Men bakeriet går med underskudd, og ble derfor nødt til å søke kommunen om støtte. De ønsket seg en ny assistent på deling med kommunen.

For to uker siden aksjonerte eierne og flere av kundene til Erlandsens Conditori og bakeri i Storgata i Halden:

Eierne av Erlandsens Conditori i Halden frykter at de må stenge dersom de ikke får støtte av kommunen. I dag aksjonerte flere hundre haldensere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    26. runde i Eliteserien endte med uavgjort 2–2 mellom Molde og Sarpsborg 08. Sarpsborgs Jørgen Horn og Patrick Mortensen scoret gjestenes mål i Møre og Romsdal.

  • Uavgjort for FFK, tap for Moss

    Moss tapte 3-0 mot Alta i Finnmarkshallen. I Oslo ble det et målløst oppgjør mellom FFK og Grorud. FFK er sikret kvalifisering etter at Raufoss vant sin kamp i dag og med det er klare for opprykk til 1. divisjon.