NRK Meny
Normal

Er redde for at terrorister har fulgt dem til Norge

Asylsøkerne på Ankomstsenter Østfold er redde for at den terroren de flyktet fra nå skal ta dem igjen her i Norge.

Beboere ved akuttmottaket i Råde er redde for at det kan være IS tilhengere som kommer med flyktningstrømmen til norske mottak. Det ble hissig stemning på ankomstsenteret i dag - da asylsøkere fikk spørsmål om de fryktet IS i Norge etter Paris-terroren.

Og når nerver begynner å bli tynnslitte, blir lunta kortere.

– Du sier vi er IS? Du sier sytti prosent av oss er IS? Hvordan vet du det?

Stemningen ble raskt amper da en av de syriske flyktningene NRK intervjuet på Ankomstsenter Østfold i dag ble anklaget for å være terrorist av en afghansk flyktning.

Terroranslagene i Paris har ført til en nervøs stemning inne på senteret i Råde.

– Vi er redde for at det samme kan skje her, som i Frankrike. I går gikk brannalarmen, og alle var redde, sier en flyktning, som ønsket å være anonym, til NRK Østfold.

– Vi trodde det var en terroraksjon. Heldigvis var det bare et barn som utløste alarmen.

– Jeg håper at alle land kan ta imot flyktninger. Det er viktig å undersøke hver og en som kan knyttes til terrorisme.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn skadd etter knivstikking

    To menn er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de har blitt operert for flere stikkskader i magen, men skal ikke være kritisk skadd. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.