NRK Meny
Normal

Ulv fanget på tape like før angrep på saueflokk

Kun noen timer før ulveangrepene på Solbergfoss i Askim i forrige uke, ble denne ulven fanget inn på tape, vandrende ved kraftstasjonen. Rundt 20 saue ble drept eller hardt skadet.

Ulv streifer over Solbergos kraftstasjon i Askim

Er dette ulven som herjet i en saueflokk i Askim i forrige uke?

Foto: Solbergfoss Kraftstasjon

Etter på ha vært bortreist noen dager, leste kraftverksjefen ved Solbergfoss i lokalavisa om ulveangrepet ved Solbergfoss i forrige uke.

I angrepet ble rundt 20 sauer hardt skadet og drept.

Det fikk kraftverksjefen, Øystein Rafoss, til å tenke på overvåkningskamera på kraftstasjonen. For hvis den skyldige var ulven fra Enebakk, så var det naturlig at den ville gå over Solbergfoss i stedet for å svømme over.

På kraftstasjonen spolte han seg frem til 18 mai. Og like etter midnatt, natt til 18 mai, dukker gråbein opp.

– Den spaserte stille og rolig, som en hund som er ute og går. Den så ikke ut til å være spesielt redd.

Det var Smaalenenes Avis som først omtalte saken.

Gikk over demningen

Rafoss forteller at ulven trolig har kommet fra Spydeberg. Den må ha gått over demningen og over brua og videre mot Askim.

Solbergfoss i Askim

Overvåkningskamera fra kraftstasjonen fanget inn ulven natt til 18 mai.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Kraftverksjefen tror det er en sammenheng mellom ulveangrepet og ulven han har i opptak.

– Det er vel ganske rimelig å anta. I og med at det skjedde omtrent samtidig og at det ikke er så mange ulver her. Det er vel stor sannsynlighet for at det er denne ulven.

– Jeg synes den så litt tynn og skrøpelig ut, den så faktisk litt sulten ut.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK