NRK Meny
Normal

Enormt etterslep på konsultasjoner og operasjoner

Over 2000 polikliniske undersøkelser er utsatt på grunn av sykehusstreiken. – Alle som har fått operasjoner og undersøkelser utsatt vil bli kontaktet for mer informasjon. Det sier administrerende direktør ved sykehuset Østfold, Just Ebbesen.

Sykehuset Østfold Kalnes

På grunn av streiken har mange pasienter vært nødt til å vente. Nå vil sykehuset prøve å få unna køene.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ebbesen opplyser at nærmere 2100 pasienter fikk avlyst polikliniske undersøkelser ved sykehuset som følge av streiken. I tillegg ble 630 operasjoner utsatt.

Les også:

– Pasienter skal få beskjed

Ebbesen sier at sykehuset vil komme med mer informasjon til pasientene så fort de kan.

– Pasienter må vente til de får nærmere beskjed. Mange av disse pasientene har fått beskjed om at de eventuelt kan få tilbud om behandling ved andre sykehus. Mange har valgt å bli stående på våre ventelister. Vi skal gjøre alt vi kan for å få tatt unna det etterslepet som har opparbeidet seg, sier han.

Direktøren sier at selv om det er mange som venter, er det ikke sikkert at de blir prioritert.

– Vi må hele tiden sørge for å drive medisinsk forsvarlig og prioritere de med størst lidelse først, sier han.

De pasientene som ikke har fått noen annen beskjed, må komme til sykehuset i morgen.

– De som ikke har fått noen beskjed, skal komme til avtalt tid. De som har time torsdag eller fredag, og fått varsel om at timen kan bli avlyst, vil få beskjed om når de skal møte, sier han.

Vil samarbeide med andre helseforetak

Ebbesen sier han ikke er overrasket over at arbeidsministeren stoppet streiken.

– Det var spekulert i om det var vakten på Nordlandssykehuset som var utslagsgivende, men hun presiserte at det var totaliteten av antall pasienter som var berørt av streiken som var avgjørende for at det ble tvungen lønnsnemnd. Dette blir krevende for helseforetakene som er tatt ut i streik, og ikke minst er det beklagelig for de pasientene som har fått utsatt sin behandling, sier han.

Direktøren sier at de nå må samarbeide med andre sykehus for å ta unna pasienter.

– Vi må samarbeide med nærliggende helseforetak. Streiken har rammet forskjellige foretak på forskjellige sykehus. Jeg tror nok vi må hjelpe hverandre for å få unna etterslepet som har oppstått.

– Vi har som målsetting at alle pasienter som er berørt skal få behandling så fort som mulig på et sted som kan gi god, kvalitativ behandling, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tons of Rock ble for store

    Arrangementer på Fredriksten festning i Halden bør være for et publikum på mellom ti og femten tusen. Det sier festningsforvalter Morten Kjølbo til Halden Arbeiderblad. Tons of Rock-festivalen er flyttet til Ekebergsletta i Oslo, etter fem år på Fredriksten. – Arrangørens ambisjoner blir for store for Fredriksten, sier Kjølbo.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Kan ikke ta imot flere flyktninger

    Hverken Moss eller Sarpsborg bør ta imot flere flyktninger enn de allerede har sagt ja til. Det mener rådmennene i de to kommunene. Moss er bedt om å ta imot ni ekstra flyktninger, Sarpsborg ti. Totalt er kommunene bedt om å bosette 900 flyktninger ekstra i år.