NRK Meny
Normal

Poengdeling i Fredrikstad

Hovedtrener Håkon Wibe-Lund glad for at de møter Brann i premieren. – En storkamp i starten er kjempebra for både laget, ligaen og byen. Følg kampen her fra klokken 15!

FFK-Follo

Dag Alexander Olsen og lagkameratene er klare til å kjempe for tre poeng mot SK Brann. Her fra cupkampen mot Follo i fjor.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Laster innhold, vennligst vent..

– Ståa er humørfylt og energisk, vil jeg si. Vi gleder oss veldig til å komme i gang med serien, sier Wibe-Lund til NRK.

2. påskedag er ventetiden over for alle med en forkjærlighet for norsk herrefotball. Da sparkes 2015-sesongen i gang både i eliteserien og 1. divisjon. I plankebyen tar FFK imot fjorårets kanskje største negative overraskelse, SK Brann, i den første serierunden.

– Det er jeg veldig glad for. Å kunne spille en storkamp igjen, mot en storhet i likhet med oss selv, og få en kamp med litt historisk sus over seg allerede fra starten ser vi på som kjempebra for både FFK, ligaen og byen.

Tre skader

Håkon Wibe Lund

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang med serien, sier FFK-trener Håkon Wibe-Lund.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Bergenserne er av de fleste eksperter tippet en snarlig retur til øverste nivå. For Fredrikstads del ble det en tidlig exit i opprykkskvalifiseringen i fjor, og laget har høyere ambisjoner i år.

– Det å få dem på hjemmebane er utrolig bra. Det gir oss en fin mulighet til å kunne sparke fra direkte, sier Wibe-Lund

Med unntak av langtidsskader på Christian Berg, Simen Standerholen og nysigneringen Adam Straith har rødbuksene fulltallig tropp til mandagens oppgjør.

– Nøkkelen blir å bruke den energien som er i gruppa konstruktivt. Det vil si at vi får det ut i beina og hodet, forflytter oss fort og spiller vårt spill, sier FFK-treneren.

– Ikke for mye påskekos

Og påskehelgen brukes til å gjøre den siste finpussen, slik at laget er optimalt forberedt når kampen blåses i gang på Fredrikstad stadion.

– Vi bruker dagene på å småterpe litt på det vi har brukt hele vinteren på. Vi letter litt opp på treningene, ikke fullt så lange og ikke så mye innhold, sånn at vi skal få et overskudd.

– Men det blir ikke bare påskeegg og sofakos?

– Nå vet ikke jeg hva de gjør på kveldstid, men vi har ikke delt ut så mye av det på trening. Jeg håper jo gutta koser seg litt når de har muligheten og nyter det vi skal inn i nå, men at det blir altfor mye påskeegg håper jeg ikke, sier Wibe-Lund lattermildt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: