NRK Meny
Normal

Eneboliger skal gi skatt

Politikerne i Moss vil satse på utbygging av eneboliger for å tiltrekke seg skatteytere som kan bidra mer enn folk i leiligheter.

Enebolig
Foto: Per Moe / Scanpix

Moss har de siste år sakket akterut når det gjelder skatteinntekter og ligger nå på 85 % av landsgjennomsnittet.

- Det er et statistisk faktum at barnefamilier med to inntekter betaler mer i skatt enn folk som bor i leiligheter, sier Moss Høyres Kjell Kåsin, som vil ha eneboligtomter i nordre bydel, på grensen mot Vestby.

- Det er i dette området vi har det største potensialet for å legge ut eneboligtomter, påpeker han.

Glassverkstomta i Moss

Den gamle Glassverkstomta i Moss er bygd ut med blokkleiligheter. Nå vil byen ha eneboliger og folk med fete inntekter.

Foto: Selvaag

Politisk enighet

Høyre er ikke alene om å ville ha mer villabebyggelse i Moss. Det styrende arbeiderpartiet er helt på linje i denne saken, og vil gjerne fylle opp kommunekassen med friske skattekroner.

- Det er vi helt med på. Det har vært en alt for ensidig utbygging med fokus på blokkleiligheter og terrassehus de siste år, poengterer ordførere Paul Erik Krogsvold.

Moss sliter i år med et underskudd i 100-millionersklassen, og rådmannen skal i juni legge fram et revidert budsjett på ordre fra Fylkesmannen.

- Det vil bli et dramatisk budsjett, understreker Krogsvold.

Ideen om å skaffe flere husstander i kommunen med to solide inntekter er dermed mer enn spiselig for politikerne i byen, som i mandagens bystyremøte brukte mye tid på å skylde på hverandre for at det står så dårlig til økonomisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • «Mr. Hockey» kan bli årets ildsjel

    Jan Georg Lund i Stjernen Hockey er en av fem nominerte til prisen Årets Ildsjel under årets Idrettsgalla. Lund ble overrasket med nominasjonen i formiddag. Tittelen er et av de aller gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen, som går av stabelen på Hamar 6. januar neste år.

    Jan Georg Lund er nominert til Årets Ildsjel
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.