NRK Meny
Normal

Eneboliger skal gi skatt

Politikerne i Moss vil satse på utbygging av eneboliger for å tiltrekke seg skatteytere som kan bidra mer enn folk i leiligheter.

Enebolig
Foto: Per Moe / Scanpix

Moss har de siste år sakket akterut når det gjelder skatteinntekter og ligger nå på 85 % av landsgjennomsnittet.

- Det er et statistisk faktum at barnefamilier med to inntekter betaler mer i skatt enn folk som bor i leiligheter, sier Moss Høyres Kjell Kåsin, som vil ha eneboligtomter i nordre bydel, på grensen mot Vestby.

- Det er i dette området vi har det største potensialet for å legge ut eneboligtomter, påpeker han.

Glassverkstomta i Moss

Den gamle Glassverkstomta i Moss er bygd ut med blokkleiligheter. Nå vil byen ha eneboliger og folk med fete inntekter.

Foto: Selvaag

Politisk enighet

Høyre er ikke alene om å ville ha mer villabebyggelse i Moss. Det styrende arbeiderpartiet er helt på linje i denne saken, og vil gjerne fylle opp kommunekassen med friske skattekroner.

- Det er vi helt med på. Det har vært en alt for ensidig utbygging med fokus på blokkleiligheter og terrassehus de siste år, poengterer ordførere Paul Erik Krogsvold.

Moss sliter i år med et underskudd i 100-millionersklassen, og rådmannen skal i juni legge fram et revidert budsjett på ordre fra Fylkesmannen.

- Det vil bli et dramatisk budsjett, understreker Krogsvold.

Ideen om å skaffe flere husstander i kommunen med to solide inntekter er dermed mer enn spiselig for politikerne i byen, som i mandagens bystyremøte brukte mye tid på å skylde på hverandre for at det står så dårlig til økonomisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.