NRK Meny
Normal

Endelig seier for FFK

FFK har hatt en tøff uke med tap hjemme mot Ranheim sist søndag og cup-exit mot Start på onsdag, men fikk en opptur med seier Follo søndag.

Fredrikstad FK
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad fikk en god start på kampen da Raijo Piroja raget høyest på en corner fra Alex Valencia etter bare tre minutter.

FFK fortsatte å dominere utover i kampen, men som sist helg sløste laget fra plankebyen med sjansene.

– Deilig seier

Armin Askar hadde tre store muligheter alene keeper, men dårlige avslutninger og en god Glenn Arne Hansen i Follo-målet hindret scoring.

FFK fikk også en gylden mulighet fra straffemerket, men Celso Borges misbrukte muligheten fra elleve meter.

– Vi misser et straffespark, har bøttevis av sjanser og bør avgjøre kampen mye tidligere, men det er veldig deilig å ta med seg tre poeng, sa trener Tom Freddy Aune til NRK etter kampen.

Wallace avgjorde

FFK fortsatte å presse på, men drøye fem minutter etter hvilen fikk bortelaget seg en kalddusj. Alexander Ruud Tveter skar inn fra sin høyrekantposisjon og plasserte ballen nede ved nærmeste stolpe fra omtrent 20 meter.

Fredrikstad skulle likevel slå tilbake bare minutter senere da laget ble tildelt et nytt straffespark. Kaptein og tidligere FFK-spiller Christian Petersen handset på streken og ble belønnet med rødt kort og straffespark mot.

Denne gangen fikk Fernando Wallace prøve seg fra krittmerket og han satte ballen sikkert i mål.

Dermed tok Fredrikstad tre meget viktige poeng, mens Follo må fortsette nedrykkskampen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.