NRK Meny
Normal

Endelig igjennom Romsåsen

Her kommer de første arbeiderne igjennom Romsåsen i Askim.

Romsåsen tunnel
Foto: Statens Vegvesen

 Torsdag ettermiddag klokken 16 smalt siste salve i Romsåsen. 

- Alt gikk etter planen. Begge løp ble sprengt samtidig, og det er ganske spesielt, forteller en fornøyd Jørn Arild Pettersen i Statens Vegvesen.

10 måneders arbeid

Arbeidene med tunnelen startet den 18.september i fjor. Snaue 10 måneder senere kom arbeiderne i dag gjennom den en kilometer lange tunnelen.

Romsåsen tunnel blir en del av parsellen mellom Krosby og Knapstad på nye E18. Veien er planlagt å stå ferdig i 2010.

Romsåsen tunnel

Begge løp i Romsåsen tunnel ble sprengt samtidig torsdag ettermiddag.

Foto: Statens Vegvesen

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.