NRK Meny
Normal

Endelig enig om ordførervervet

Fredag kveld ble partiene i Rømskog enige om hvem som skal lede kommunen de neste fire årene.

Rømskog kommune
Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Thor Håkon Ramberg, som var KrFs toppkandidat på valglisten, blir ordfører, mens Arbeiderpartiets Turid Dahlum Nilsen får vervet som varaordfører i Rømskog.

Det er klart etter KrF og Arbeiderpartiet har blitt enige om et valgteknisk samarbeide i Rømskog.

Flere møter

– Jeg føler at det politiske klimaet er på et helt annet sted enn det var rett etter valget, så det kjennes bra, sier Thor Håkon Ramberg om enigheten fredag kveld. De siste dagene har det vært flere møter mellom de politiske partiene.

Thor Håkon Ramberg, KrF

Ny ordfører i Rømskog, Thor Håkon Ramberg, KrF.

Foto: Privat

Dette er andre gang at KrF og Ap har blitt enige om et samarbeid i kommunen.

Ramberg trakk seg som ordfører etter første enighet. Han mente det politiske klimaet hadde blitt slik at han ikke kunne tjene bygda på den måten han ønsket. Nå blir han likevel ordfører og synes det er godt man er enige i Rømskog-politikken.

– Jeg tror alle parter synes det er fint at vi har landa saken nå. Vi var nødt til å komme til en slutning, siden vi skal ha konstituerende møte til neste uke.

Fordeler verv i utvalg

Som en del av samarbeidet er man også enige om fordeling av vervene i de to kommunale hovedutvalgene mellom alle de tre partiene, KrF, Ap og Senterpartiet.

– Det var viktig for oss å forsøke å få til en sånn løsning for oss alle, sier Ramberg som sier han ser frem til å ta fatt på oppgavene som folkevalgt.

– Det er derfor vi er med i politikken, vi vil gjøre noe bra for bygda og kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: