NRK Meny
Normal

En til sykehus etter brann i Askim

En mann ble kjørt til sykehus med brannskader etter en brann i en enebolig i Askim i natt. Politiet har fått opplysninger om at mannen skal ha tent bål i huset.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet ble varslet om brannen ved halv tretiden.

– Ambulansen hadde rykket ut etter melding om at en brannskadet person hadde oppsøkt et nabohus. Det ble meldt om flammer og røyk fra et nærliggende bolighus. Politiet ble varslet av AMK og av brannvesenet, som hadde fått samme melding, forteller operasjonsleder Gisle Sveen i Follo politidistrikt.

Vurderte evakuering

Politiet rykket ut og var der etter kort tid samtidig med brannvesenet. Da de kom fram til stedet var bygningen overtent. Det ble en stund vurdert evakuering av nabohus, men det ble slått fast at det ikke var risiko for spredning.

– Brannvesenets røykdykkere har gjennomsøkt det som står igjen Det er ikke funnet andre folk inne. Det er ikke veldig sannsynlig at det har vært andre til stede i huset, sier Sveen.

Utbrent

Huset er totalskadet i brannen. Taket har rast ned, men veggene står igjen som et ytre skall.

Politiets etterforskere skal nå arbeide med å finne brannårsaken.

– Vi har fått opplysninger at det er denne mannen, som skal ha hatt tilhold i huset, har gjort opp ild inne i huset for å varme seg, sier Sveen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.

  • Ulykke på Svinesundsbrua

    Trafikkuhell i retning mot Sarpsborg. Fem biler er involvert. Nordgående løp er stengt for trafikk.