NRK Meny
Normal

Tilstår hundedrap i Moss

Innrømmer at han bandt fast en hund til en sementblokk og dumpet den i en elv i Moss.

Krapfoss bru

Hunden ble funnet under Krapfoss bru søndag. I dag har en mann tilstått i politiavhør, sier politiadvokat Morten Lunden i Moss.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Søndag ble hunden funnet dumpet i vannet under Krapfossbrua i Moss. Bundet til en sementblokk.

– Jeg angrer på det jeg har gjort. Hvis jeg skulle stått i den samme situasjonen igjen ville jeg benyttet dyrlege.

– Det har lenge vært diskutert at den hunden skulle bli avlivet. Den hadde egentlig ingen fast eier. Hunden hadde det helt forjævlig, den hadde ingen tilhørighet til en fast familie. Den klynket og pep veldig mye, den hadde det rett og slett vondt, sier mannen til NRK.no.

– Det er en person som har erkjent forholdet, bekrefter politiadvokat Morten Lunden.

Dermed regner politiet saken som mer eller mindre oppklart.

Lunden ønsker ikke å kommentere om tilståelsen kommer fra samme person som i går ble pekt ut på Facebook som den ansvarlige for hundedrapet.

– Slike detaljer går jeg ikke inn på nå.

Lunden ønsker heller ikke å si noe om personen som har tilstått er knyttet til de to som er hengt ut på Facebook på noen annen måte.

Han bekrefter at tilståelsen kom under avhør, men holder også detaljer rundt dette for seg selv foreløpig.

Folk må tenke seg om

I tiden etter at hunden ble funnet død under Krapfossbrua i Moss, har det vært voldsomme reaksjoner på nettet. I en gruppe på Facebook har et samboerpar blitt identifisert som ansvarlige for hundens død. Gruppen fikk raskt mange medlemmer, og harde beskyldninger har gått frem og tilbake mellom partene.

Politiadvokaten ber folk tenke seg om før de skriver kommentarer på nett.

Blomster Krapfoss bru

På brua i Moss har folk i går og i dag markert hunden som ble funnet død. Blant annet er det satt opp blomster og lys på stedet. Det er også varslet en minnestund for Lucas.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Det er jo grunn til å oppfordre til litt varsomhet med hva man skriver på sosiale medier om dette.

– Det kan være et ganske betydelig press mot enkeltpersoner, så man skal være litt forsiktig så man ikke sklir over i det som kan være straffbar omtale av andre.

– Undersøker dere det?

– Vi har vel ingen konkret etterforskning på det i øyeblikket, men vi har registrert en del av omtalen som har vært, svarer Lunden.

Vil obdusere hund

Hvordan hunden Lucas døde er heller ikke klart. Det må trolig en obduksjon til for å avgjøre om hunden druknet da den ble senket i elva, festet til en betonggjenstand - eller om den da allerede var død.

– Det gjenstår fortsatt litt tekniske undersøkelser og etterforskning. Det blir undersøkelser av blant annet hunden, forklarer Lunden, som sier de vil finne den konkrete dødsårsaken.

– Hva med etterforskningen av den personen som nå har tilstått?

– Den delen har vi kommet ganske langt i, siden det foreligger en tilståelse. Så det må eventuelt være flere avhør hvis det skulle komme opp noe nytt i den øvrige etterforskningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.