NRK Meny
Normal

En måned med monumental kunst

Hydrogenfabrikken flommet nesten over i ettermiddag, av både kunst og kunstintresserte.

Noen og førti kunstnere kom gjennom nåløyet til utstillingen "Kunsthåndverk 2016". Nå fyller de opp både Hydrogenfabrikken og Østfold kunstsenter i Fredrikstad i en måned framover.

Kunstverket Endringsvindu av kunstner Hilde Angel Danielsen på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Foto: Julie Sofie Valholm Nilsen/NRK

I en måned framover tar storutstillingen Kunsthåndverk 2016 opp plassen i kunsthallen Hydrogenfabrikken på Øra ved Fredrikstad - og i Østfold kunstsenter, et steinkast unna gamlebyfergas kai på den andre siden.

– Det er 800 kvadratmeter med kunst av ypperste klasse, sier An Doan Nguyen, som er Hydrogenfabrikkens kunstneriske leder.

48 kunstnere kom gjennom nåløyet med til sammen 53 verk.

– Vi oppfordret kunstnerne til å sende inn forslag på store og stedsspesifikke verk, og det har vi fått, konstaterer Putte Helene Dahl fra Østfold kunstsenter fornøyd.

– Og det er gøy å vise fram virkelig monumentale, store ting. Det er en sjeldenhet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjal sykler igjen

    En mann og en kvinne i henholdsvis 30- og 40-årene er anmeldt for flere sykkeltyverier og tyverier fra postkasser etter at politiet ransaket bostedet deres i Askim i går. Senere samme dag tok politiet paret på fersk gjerning, da de igjen var ute for å stjele sykler.

  • Pågrepet for vold

    En mann i 20-årene er pågrepet av politiet i Indre Østfold etter at han skal ha utøvet vold mot familiemedlemmer. Voldshendelsene skal ha pågått over en periode, og det var familien selv som har meldt han til politiet. Mannen har noen saker fra før, blant annet andre voldsrelaterte saker.