NRK Meny
Normal

En måned med monumental kunst

Hydrogenfabrikken flommet nesten over i ettermiddag, av både kunst og kunstintresserte.

Noen og førti kunstnere kom gjennom nåløyet til utstillingen "Kunsthåndverk 2016". Nå fyller de opp både Hydrogenfabrikken og Østfold kunstsenter i Fredrikstad i en måned framover.

Kunstverket Endringsvindu av kunstner Hilde Angel Danielsen på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Foto: Julie Sofie Valholm Nilsen/NRK

I en måned framover tar storutstillingen Kunsthåndverk 2016 opp plassen i kunsthallen Hydrogenfabrikken på Øra ved Fredrikstad - og i Østfold kunstsenter, et steinkast unna gamlebyfergas kai på den andre siden.

– Det er 800 kvadratmeter med kunst av ypperste klasse, sier An Doan Nguyen, som er Hydrogenfabrikkens kunstneriske leder.

48 kunstnere kom gjennom nåløyet med til sammen 53 verk.

– Vi oppfordret kunstnerne til å sende inn forslag på store og stedsspesifikke verk, og det har vi fått, konstaterer Putte Helene Dahl fra Østfold kunstsenter fornøyd.

– Og det er gøy å vise fram virkelig monumentale, store ting. Det er en sjeldenhet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tiltalt for stor-svindel av NAV

    En kvinne i slutten av 30-årene må møte i Sarpsborg tingrett tiltalt for å ha svindlet til seg nesten 920.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra NAV gjennom litt over tre år, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Hennes forsvarer sier hun erkjenner de faktiske forhold.

  • Vimpel på halv stang

    Tilhengere av Fredrikstad fotballklub hadde en trist dag søndag etter nedrykket til 2.divisjon. Det ble markert på denne måten på Grønlifjellet i Fredrikstad.

    Vimpel
    Foto: Trond Johnsen / NRK