NRK Meny
Normal

En flom av lobelia

Drømmen er et hav av lobelia som nærmest flommer ut av krukka. Se hvordan den ble laget i programmet Hagen min her.

Lobelia i krukke
Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

I Elsa og Jens Morten Dannevigs fantastiske hage i Halden, står blomstene så tett i bedene at det strengt tatt ikke var nødvendig med noe mer.

Men mellom stauder, georginer og løvemunn var en jordflekk ledig til programskapernes krukkeprosjekt.

Lobelia i krukke

Velt krukka, og la blomstene flomme ut som en elv.

Lett å så, lett å kjøpe

Elsa sår masse lobelia hvert eneste år, og planter ut i urner og krukker.

– De er så enkle! Man bare strør frøene utover i bredden og potter om i passende kladder ettersom de vokser til, sier Elsa.

Elsa og Jens Morten Dannevig

Jens Morten og Elsa Dannevig fra programmet Hagen min.

Foto: Camilla Næss

Men lobelia er en billig blomst man gjerne får kjøpt ti av i slengen til en liten slant, og de vokser seg enorme på kort tid, så jeg gikk rett og slett og kjøpte en hel haug isteden, sier programleder Heidi Sivertzen-Oksmo.

Den vakre krukka ble veltet, fylt opp godt over halvveis med lecakuler og god jord, deretter stappet full med kantlobelia. Ytterligere 20 små lobeliaplanter ble plantet ut rett ved krukkeåpningen. Etter fire uker; et lobeliahav som nærmes renner ut av krukka.

Lobelia må vannes mye

– Det er enda godt det er hos Elsa vi plantet disse lobeliaene. De er tørste, og vi vet at Elsa passer godt på, sier fotograf Camilla Næss.

– Ja, de må ha mye vann, sier Elsa som ble fornøyd med det nye tilskuddet i et ellers velfylt bed.

- Også noe å tenke på hvis krukka di er knust eller fått noen stygge sprekker. Legg dem ned i bedet stedet og plant noe pent, avslutter hun.

Flere bilder fra den frodige hagen

Bugnende blomsterbed

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tiltalt for drapsforsøk

    En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.

  • Havnelager nominert til pris

    Borg havns lager 12 på Øra i Fredrikstad er en av tre bygg som er nominert til årets trebyggeri. Det er foreningene, Treteknisk og TreFokus og Byggeindustrien som står bak prisen som skal kåres 12 mars, skriver Bygg.no.