NRK Meny
Normal

En fjerde mistenkt pågrepet for ran

Mistenkt for å ha bidratt til det væpnede ranet av en bensinstasjon i Sarpsborg mandag.

En hundepatrulje søker etter ranere

Politiet rykket ut med store væpnede styrker etter at de mottok ransmeldingen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Tre unge personer ble mandag kveld og tirsdag formiddag pågrepet for å ha ranet en bensinstasjon i Sarpsborg sentrum mandag.

Nå bekrefter ordenssjef Roger Bøe ved Sarpsborg politistasjon at også en fjerde ung mann er siktet i saken.

– Han er avhørt av politiet. Dette dreier seg om en ung person i samme alder som de tre som først ble pågrepet, sier han til NRK.

Bøe forteller at politiet fremdeles etterforsker bredt etter knivranet.

– Jeg fikk panikk

Det var i 21.30-tiden mandag at politiet fikk inn melding om et væpnet ran i Kirkegata i Sarpsborg. Tre maskerte personer bevæpnet med kjøkkenkniver truet en 18 år gammel ansatt til å åpne kassa i bensinstasjonen.

Ranerne fikk med seg 4500 kroner fra kassa og løp mot Kulåsparken.

– De hadde på seg finlandshetter som var svarte, og begynte å true meg med kniv mens de holdt meg i nakken. De sa at jeg skulle åpne kassa og rettet kniven mot meg. Det gikk veldig fort, og jeg fikk panikk. Jeg turte ikke ta noen sjanser, så jeg slo opp kassa, forteller 18-åringen.

To av de tre personene som gjennomførte ranet var under 18 år. Bøe fortalte i går til NRK at barnevernet var koblet inn i saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.