NRK Meny
Normal

En død i ulykke på E6 i Sarpsborg

En person er bekreftet omkommet i en ulykke på E6 sør for Sarpsborg i formiddag. Politiet fikk melding om at en bil kjørte i feil retning på motorveien kun minutter før ulykken.

Trafikkulykke på E6

Dette er en av bilene som var involvert i dødsulykken på E6 i Skjeberg torsdag.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

To personbiler har kollidert på E6 mellom Solbergkrysset og Årum sør for Sarpsborg. Ulykken skjedde ved halv tolvtiden.

Det var en person i hver bil, opplyser politiet. En person er bekreftet død på stedet.

– Vi fikk svært mange bekymringsmeldinger om nestenulykker med en bil som kjørte i motsatt kjøreretning på motorveien kun minutter før ulykken.

Det forteller operasjonsleder ved Øst Politidistrikt, Martin Schie. Politiet fikk inn første melding om at bilen kjørte i motsatt kjøreretning fire minutter før ulykken.

Rakk ikke sperre trafikken

– Vedkommende i bilen som kjørte i feil retning har klart å komme seg flere kilometer sørover før ulykken skjedde, klokken 11:37. Vi fikk inn første melding om bilen 11:33.

Politiet hadde dessverre ingen tilgjengelige enheter rett ved område, og rakk dermed ikke å stanse trafikken. Bare minutter etter ulykken var første patrulje på stedet.

Politiet bekrefter at det var bilisten som kjørte i feil retning på E6 som omkom. De kan ikke si noe om skadene på den andre bilføreren. Han er kjørt til Sykehuset Kalnes akuttmottak.

Laster Twitter-innhold

Fartsgrensen på strekningen der ulykken skjedde er 110 km/t.

E6 var stengt i nordgående retning mellom Solbergkrysset og Årum en times tid etter ulykken. Veien ble åpnet igjen for normal trafikk litt etter klokken halv ett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldinger vant NM

    Laget fra Østfold Bygdeungdomslag vant norgesmesterskapet i presisjonskjøring av traktor som ble arrangert på Kalnes i Sarpsborg, under landsstevne i Norges Bygdeungdomslag i helgen. Det var også østfoldinger som vant NM i blomsterdekorering og eksteriørbedømming av kyr.

  • Trailer med motorstans

    En trailer har fått motorstans ved rundkjøringa etter avkjøringa Moen-krysset i Askim. Dette skaper kø ut på E18.