Dobbel Spellemann-vinner til Sarpsborg

Stjerneskuddet Emilie Nicolas har solgt ut Rockefeller to ganger. Nå blir hun en del av Sarpsborgfestivalen i sommer.

Emilie Nicolas vant to Spellemannpriser

Stjerneskuddet Emilie Nicolas ble hedret med to Spellemannpriser for sitt debutalbum «Like I'm A Warrior» i januar.

Foto: Erik Waage / NRK

Den 27 år gamle popyndlingen fikk sitt store gjennombrudd hos norske lyttere med coverversjonen av Dumdum Boys-låten «Pstereo» i 2013.

«Noen ganger dukker det opp musikk fra intet som det føles som du har ventet på i en evighet», skrev NRK P3s Trine Aandahl da hun først oppdaget Nicolas samme år.

Siden har også resten av Norge rukket å bli godt kjent med den prisbelønnede elektronicamusikeren. Nå er hun klar for Sarpsborgfestivalen i Kulåsparken i august.

– Når en nykommer kan gjøre intet mindre enn to utsolgte Rockefeller, da skjønner man at det er en stjerne på gang, sier bookingsjef Hans Petter Haaland i en pressemelding.

Kritikerrost

Emilie Nicolas sanket seksere i Aftenposten, Dagbladet, Gaffa og Dagsavisen for sitt debutalbum «Like I'm A Warrior» i 2014.

Hun ble premiert med både «Årets nykommer» og «Årets popsolist» under Spellemann i januar. NRK P3 valgte å gi henne terningkast fem for debutplaten og terningkast seks for hennes opptreden på by: Larm.

– Både kritikere og publikum elsker denne jenta. Hun kommer til å skape en magisk stemning i Kulåsparken på sensommeren, sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

Disse kommer

Sarpsborgfestivalen arrangeres i Kulåsparken for første gang 28. og 29. august 2015. Følgende artister er så langt klare:

Veronica Maggio
Tomas Ledin
Morten Abel
OnklP & De Fjerne Slektningene
Kurt Nilsen
Gabrielle
Marit Larsen
Emilie Nicolas