NRK Meny
Normal

Emil (16) filmet ulv på søndagstur

Emil Fog (16) fikk opp kameraet raskt nok til å filme dyret før det forsvant inn i skogen. Nå har Viltnemnda bekreftet at det var en ulv han filmet på søndag.

16 år gamle Emil Fog filmet det som kan ha vært en ulv.

Den ser på fotografen, og legger på sprang mot skogen.

Underveis til et familiebesøk søndag ettermiddag nærmet Emil Fog og hans familie seg Sletta ved Ørje. På drøyt 30 meters avstand fikk Emil se noe han aldri har sett før, og dro opp mobiltelefonen for å filme fra bilen.

– Vi kjørte innover en grusvei da vi plutselig fikk se et dyr på et jorde ved veien. Vi så hvordan den sto og tittet på oss i rundt 25 sekunder før den løp av gårde.

Glad han satt i bil

Videofilen er delvis ødelagt, men ca. seks sekunder av den kan avspilles. Den viser helt klart et stort, ulvelignende dyr som ser på fotografen, før den snur seg og legger på sprang fra stedet. Emil er ikke i tvil om at det er en ulv.

Og i ettermiddag har Viltnemnda bekreftet at det er en ulv som er filmet.

– Det var ganske morsomt, egentlig. Men jeg hadde nok hatt en annen reaksjon hadde jeg møtt den mens jeg var gående.

16-åringen satt på skolebussen mandag morgen da han snakket med NRK Østfolds morgensending på telefon.

Vil snakke med Emil

En av dem som har sett Emils video er rovviltkontakt Mats Finne i Eidsberg.

– Det ser veldig ut som ulv, sier Finne til Smaalenenes Avis.

– Her har vi en god dokumentasjon som jeg skal få flere kolleger til å se på. Så vil vi ta kontakt med Emil for flere opplysninger, og registrere funnet i rovbasen, fortsetter Finne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.