NRK Meny
Normal

Emil (16) filmet ulv på søndagstur

Emil Fog (16) fikk opp kameraet raskt nok til å filme dyret før det forsvant inn i skogen. Nå har Viltnemnda bekreftet at det var en ulv han filmet på søndag.

16 år gamle Emil Fog filmet det som kan ha vært en ulv.

Den ser på fotografen, og legger på sprang mot skogen.

Underveis til et familiebesøk søndag ettermiddag nærmet Emil Fog og hans familie seg Sletta ved Ørje. På drøyt 30 meters avstand fikk Emil se noe han aldri har sett før, og dro opp mobiltelefonen for å filme fra bilen.

– Vi kjørte innover en grusvei da vi plutselig fikk se et dyr på et jorde ved veien. Vi så hvordan den sto og tittet på oss i rundt 25 sekunder før den løp av gårde.

Glad han satt i bil

Videofilen er delvis ødelagt, men ca. seks sekunder av den kan avspilles. Den viser helt klart et stort, ulvelignende dyr som ser på fotografen, før den snur seg og legger på sprang fra stedet. Emil er ikke i tvil om at det er en ulv.

Og i ettermiddag har Viltnemnda bekreftet at det er en ulv som er filmet.

– Det var ganske morsomt, egentlig. Men jeg hadde nok hatt en annen reaksjon hadde jeg møtt den mens jeg var gående.

16-åringen satt på skolebussen mandag morgen da han snakket med NRK Østfolds morgensending på telefon.

Vil snakke med Emil

En av dem som har sett Emils video er rovviltkontakt Mats Finne i Eidsberg.

– Det ser veldig ut som ulv, sier Finne til Smaalenenes Avis.

– Her har vi en god dokumentasjon som jeg skal få flere kolleger til å se på. Så vil vi ta kontakt med Emil for flere opplysninger, og registrere funnet i rovbasen, fortsetter Finne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd