Emil (16) filmet ulv på søndagstur

Emil Fog (16) fikk opp kameraet raskt nok til å filme dyret før det forsvant inn i skogen. Nå har Viltnemnda bekreftet at det var en ulv han filmet på søndag.

16 år gamle Emil Fog filmet det som kan ha vært en ulv.

Den ser på fotografen, og legger på sprang mot skogen.

Underveis til et familiebesøk søndag ettermiddag nærmet Emil Fog og hans familie seg Sletta ved Ørje. På drøyt 30 meters avstand fikk Emil se noe han aldri har sett før, og dro opp mobiltelefonen for å filme fra bilen.

– Vi kjørte innover en grusvei da vi plutselig fikk se et dyr på et jorde ved veien. Vi så hvordan den sto og tittet på oss i rundt 25 sekunder før den løp av gårde.

Glad han satt i bil

Videofilen er delvis ødelagt, men ca. seks sekunder av den kan avspilles. Den viser helt klart et stort, ulvelignende dyr som ser på fotografen, før den snur seg og legger på sprang fra stedet. Emil er ikke i tvil om at det er en ulv.

Og i ettermiddag har Viltnemnda bekreftet at det er en ulv som er filmet.

– Det var ganske morsomt, egentlig. Men jeg hadde nok hatt en annen reaksjon hadde jeg møtt den mens jeg var gående.

16-åringen satt på skolebussen mandag morgen da han snakket med NRK Østfolds morgensending på telefon.

Vil snakke med Emil

En av dem som har sett Emils video er rovviltkontakt Mats Finne i Eidsberg.

– Det ser veldig ut som ulv, sier Finne til Smaalenenes Avis.

– Her har vi en god dokumentasjon som jeg skal få flere kolleger til å se på. Så vil vi ta kontakt med Emil for flere opplysninger, og registrere funnet i rovbasen, fortsetter Finne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.