NRK Meny
Normal

– Ingen krise om vi ikke klarer EM

Tarik Elyounoussi tror EM i Frankrike om to år kan komme for tidlig for et nytt, ungt fotballandslag.

Tarik Elyounoussi og Joshua King

Tarik Elyounoussi har forståelse for at det norske publikummet kan bli bekymret for EM-kvaliken etter gårsdagens tap for Italia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Et fantasiløst Norge fikk en tung start på kvalifiseringen til EM i Frankrike om to år, da de tapte 0–2 for Italia i går.

Det norske laget hadde ikke en eneste avslutning på mål i løpet av kampen. Et av landslagets fremste angrepsvåpen Tarik Elyounoussi sier til VG at han har forståelse for at folk kan bli bekymret etter åpningen.

Han tror kvaliken kan komme i tidligste laget for det unge laget.

– Ja, det kan være. Men om ikke vi kvalifiserer oss denne gangen, så er ikke det noen krise. For jeg tror denne gjengen bare vil bli enda bedre. Det er første gangen mange av dem er i en kvalik. Om dette EM-et kommer for tidlig, gjenstår å se. Vi har et brennende ønske om å kvalifisere oss, men det er ingen krise om vi ikke klarer det, sier Elyounoussi til avisen.

Mangler rutine

Før kampen mot Italia kunne NRK vise til statistikken som viser at Italias erfarne sisteskanse Gianluigi Buffon (36) alene hadde fem landskamper mer enn hele den norske startoppstillingen til sammen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa i går at mangelen på rutine kom til syne mot Italia.

– Ser man på laget som starter i dag er dette et veldig ungt lag, som mangler rutine. VI har valgt å matche oss tøft. Kampen i dag gir oss mye god læring som vi tar med oss videre, fortalte han.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort ølbeslag på grensa

    Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

    Ølbeslag 23.10.17
    Foto: Tomas Berger/NRK
  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.