NRK Meny
Normal

– Ingen krise om vi ikke klarer EM

Tarik Elyounoussi tror EM i Frankrike om to år kan komme for tidlig for et nytt, ungt fotballandslag.

Tarik Elyounoussi og Joshua King

Tarik Elyounoussi har forståelse for at det norske publikummet kan bli bekymret for EM-kvaliken etter gårsdagens tap for Italia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Et fantasiløst Norge fikk en tung start på kvalifiseringen til EM i Frankrike om to år, da de tapte 0–2 for Italia i går.

Det norske laget hadde ikke en eneste avslutning på mål i løpet av kampen. Et av landslagets fremste angrepsvåpen Tarik Elyounoussi sier til VG at han har forståelse for at folk kan bli bekymret etter åpningen.

Han tror kvaliken kan komme i tidligste laget for det unge laget.

– Ja, det kan være. Men om ikke vi kvalifiserer oss denne gangen, så er ikke det noen krise. For jeg tror denne gjengen bare vil bli enda bedre. Det er første gangen mange av dem er i en kvalik. Om dette EM-et kommer for tidlig, gjenstår å se. Vi har et brennende ønske om å kvalifisere oss, men det er ingen krise om vi ikke klarer det, sier Elyounoussi til avisen.

Mangler rutine

Før kampen mot Italia kunne NRK vise til statistikken som viser at Italias erfarne sisteskanse Gianluigi Buffon (36) alene hadde fem landskamper mer enn hele den norske startoppstillingen til sammen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa i går at mangelen på rutine kom til syne mot Italia.

– Ser man på laget som starter i dag er dette et veldig ungt lag, som mangler rutine. VI har valgt å matche oss tøft. Kampen i dag gir oss mye god læring som vi tar med oss videre, fortalte han.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK