NRK Meny
Normal

Her blir golfspiller angrepet av elg

De svenske golfspillerne fikk uventet motstand på golfbanen i Karlstad på tirsdag da en elgkalv yppet til bråk.

Her blir Christer Sjögren angrepet av en elgkalv

Her blir Christer Sjögren angrepet av en elgkalv på golfbanen i Karlstad.

Foto: Tony Swahn

Her kan du se elgen jage golferen Christer ut i skogen:

I Karlstad golfklubb har spillerne fått mer enn rough, sandbanker og vind. En elgkalv har den siste uken skremt klubbmedlemmene vekk. Christer og hans kamerater traff på elgen tirsdag kveld...

– Det kunne gått riktig ille, sier Tony Swahn på telefon fra Karlstad.

Det var han som dro opp mobilen og begynte å filme da det plutselig kom en elg ut på golfbanen mot kompisen Christer Sjögren - som for ordens skyld kun er navnebror til artisten Christer Sjögren.

– Christer var ganske redd da han sto øye til øye mot elgkalven. Ingen av oss forsto hvorfor han begynte å løpe. Da ble vi litt engstelige, forteller Swahn.

Christer selv forklarer at han ville utfordre skjebnen litt.

– Jeg hadde ikke ro i kroppen og ville se hvordan elgkalven reagerte da jeg begynte å løpe, men jeg angret litt underveis, sier Sjögren.

Fått forespørsel fra CNN

Etter at de la ut videoen tirsdag kveld, har medieinteressen vært stor. Det var Sveriges Radio som meldte sin interesse først.

– Jeg skulle egentlig på jobb i går, men ble bare sittende å svare på hendvendelser fra media. Sveriges Radio, SVT og Aftonbladet har tatt kontakt, og nå har også CNN hendvendt seg for å få tak i videoen, sier Swahn.

– Nå venter jeg bare på at tyskerne skal ta kontakt. De er jo så glad i elg, sier han.

Forbannelse over «elghullet»

Johanna Nyhrén i Karlstad golfklubb sier til Sveriges Radio at elgen har oppholdt seg på banen i en ukes tid og at de kommer til å kontakte grunneieren.

– Vi vil jo ikke utsette medlemmer eller gjester for en nærgående elg, så vi får se hva vi gjør, sier Nyhrén.

Christer og Tony kom fra opplevelsen uten skader og har heller ikke blitt skremt fra å bruke banen igjen. Allerede i går kveld var det på'n igjen.

– Men ved det samme golfhullet spilte jeg like dårlig i går som da vi traff elgen. Det blir nok mitt skrekkhull fremover, «elghullet» får vi kalle det nå, sier Swahn og ler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eker designer Saab-radar

    Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

  • Amerikansk kampfly på besøk

    Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.