NRK Meny

Elevønsker bør avgjøre skoleplass

Søkere til videregående linjer i Østfold bør kunne velge fritt mellom skolene, mener Fremskrittspartiet. Fylkespolitikerne skal vedta reglene for inntak i neste møte. I dag får elevene normalt tildelt skoleplass på den nærmeste skolen som tilbyr linjen de har søkt på.

Fremskrittspartiet mener elevenes ønsker og karakterer skal avgjøre, sier fylkestingspolitiker Niklas Eriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.