NRK Meny
Normal

Elever pilleforgifta - en mann pågrepet

Barn ved Halmstad skole i Rygge skal ha fått i seg piller, og skal ha symptomer på forgiftning.

Skjermdump, Twitter

Østfoldpolitiet melder på Twitter tirsdag kveld om hendelsen.

Laster Twitter-innhold

– Vi fikk melding fra sykehuset i kveld at det hadde kommet inn barn med symptomer på forgiftning. Det var flere barn, og vi fikk beskjed om at de hadde spist tabletter. Vi vet ikke hvor mange som har fått det i seg, men det er 4-5 gutter i sjuårsalderen som hadde fått i seg piller, forteller operasjonsleder Raymond Bergli i Østfoldpolitiet.

Ifølge politiet har barna symptomer som oppkast, kvalme og noen har pustevansker.

Moss Avis fikk tips om at andreklassingene ved Halmstad skole ble sendt bevisstløse med sykebil fra SFO i dag, og at flere elever ble sendt hjem på ettermiddagen på grunn av svimmelhet, ustø gange og oppkast.

Vet hva slags tabletter det er

Politiet har funnet piller, og mener de har kontroll på hva slags stoff barna har fått i seg.

– Vi vil ikke si noe om hva slags piller det er nå, da vi er midt i etterforskninga, sier Bergli, men bekrefter at det er piller som er vanlige i narkotikamiljøer.

En mann pågrepet

Politiet etterforsker nå hvordan barna har kommet borti tablettene.

– De er antagelig funnet i skolegården, men vi har mistanke om at en navgitt person har hatt med seg disse pillene inn i skolegården. Han er bragt inn, og satt i arrest, sier Bergli.

Politiet hadde kontakt med mannen tidligere på dagen i forbindelse med psykiatri. Han har ingen tilknytning til skolen. Det er en voksen person, som inntil videre er sikta for å ha tatt med pillene inn i skolegården.

Hvordan ser dere på denne saken?

– Dette er kjempealvorlig. Legemidler som potensielt er farlige ved feil bruk, og som ender opp hos barn, det ser vi svært alvorlig på, sier operasjonsleder Bergli.

Det skal tirsdag kveld stå bra til med barna, og de fleste skal ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Både skolen og foreldre er varsla.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.