Elever laget sjakkturnering

Ungdomsbedriften Evengo ønsker at flere barn og unge skal bli interessert i sjakk. De har delt ut masse sjakkbrett og lørdag arrangerte de sjakkturnering.

Edvard Sire og Alfred Sanne

Glad i sjakk: Edvard Sire og Alfred Sanne deltok lørdag i sjakkturneringen 'jakten på sjakkgeniet'.

Foto: Anneline Sire

Evengo består av videregåendeelevene Eirik Lie Nordbø, Jakob Skaara Brynildsen, Mathilde Jensen og Anneline Sire. De er alle 17 år og går markedsføring på Hans Nielsen Hauge videregående skole i Fredrikstad. Bedriften deres tilbyr planlegging og gjennomføring av eventer for barn og unge. I anledning sjakk-VM tenkte de at en sjakkturnering var perfekt.

– Da vi skulle starte opp bedriften ønsket vi å jobbe med barn og unge. Vi ønsket å lage arrangementer som interesserte mange. Siden det nå er sjakk-VM tenkte vi at det var bra timing å lage en sjakkturnering, opplyser Anneline Sire.

Delte ut gratis sjakkbrett

Ungdomsbedriften Evengo

Evengo: Eirik Lie Nordbø, Jakob Skaara Brynildsen, Mathilde Jensen og Anneline Sire har laget ungdomsbedrift som satser på arrangementer til barn og unge.

Foto: Anneline Sire

Så da gikk de fire ungdommene i gang med planleggingen.

– Først søkte vi om midler gjennom sparebankstiftelsen. På den måten kunne vi dele ut gratis sjakkbrett og brikker til ulike skoler før turneringen, forklarer Sire.

Mellom 20–30 barn og unge kom i dag for å spille sjakk. De ble delt opp i grupper fra 1.–4. klasse, 5.–7. klasse og 8.–10. klasse.

– Det ble overvekt av de minste barna, sier hun.

Koser seg

17-åringen sier at det virker som om alle koser seg på arrangementet.

– Det virker som om barna har det gøy. De kan spille sjakk, men vi har også andre rom hvor vi har satt opp noen brett. Når det er ett trekk til matt, skal de prøve å finne ut av det trekket. I tillegg viser vi dokumentaren om Magnus Carlsen og vi selger kaker og vafler så noen koser seg med det. Vi har også funnet frem sjakkbøker slik at folk kan lære mer, sier hun.

Ungdommen i Evengo er ikke de som er mest opptatte av å spille sjakk selv.

– Mange av barna som er her er mye flinkere enn oss til å spille. Men vi synes det er gøy, sier hun og ler.

Vinneren av «jakten på sjakkgeniet» ble Edvard Sire (13). Han vant med seks poeng.