NRK Meny

Elever føler seg diskriminert

Skoleelever føler seg diskriminert etter at en Rema-butikk i Halden sentrum har innført begrensninger på antallet elever som får slippe inn i butikken samtidig. Det melder Halden Arbeiderblad. Butikken forklarer at det blir kaos når det kommer et stort antall elever samtidig i friminuttet. Butikken er så trang at andre kunder ikke kommer fram. – Vi er kunder som andre. De har ikke satt opp noen plakat om at det skal være maks fem 50 år gamle damer samtidig, sier skoleelev Emilie Birkeland til avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.