NRK Meny
Normal

Elev truet med softgun mot hodet

16 år gammel jente dømt for alvorlige trusler mot medelev.

Illustrasjonsfoto soft gun.

Illustrasjonsfoto av en softgun.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Episoden utspant seg på toalettet på en ungdomsskole i Sarpsborg i desember i fjor.

Ropte «skyt da»!

Den 16 år gamle jenta skal ikke selv ha truet medeleven med skytevåpenet, men er dømt for å ha kommet med alvorlige trusler mot den jevnaldrende medeleven.

Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett skal jenta ha stått ved siden av og ropt «skyt ho da, skyt ho da», mens en annen elev truet jenta med en softgun.

Tingretten mener truslene var «skikket til å fremkalle alvorlig frykt» og en slik handling kan under noen omstendigheter medføre en høyere straff enn seks måneders fengsel.

Fikk strafferabatt

Den 16 år gamle jenta, som også var tiltalt for å bruk og salg av hasj, har tilstått alle forholdene, og ble dømt til betinget fengsel i 18 dager.

Prøvetiden ble satt til to år.

I dommen understrekes det at de alvorlige truslene har virket skjerpende for straffen, mens tilståelsen og jentas unge alder har virket formildende.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.