Eldre mennesker ranet og holdt nede med tvang

Både på Halmstad i Rygge og på Ørejordet i Moss har tyver slått til mot eldre.

Vei
Foto: Mathias Lunde Kristofersen / NRK

Ved 12.20-tiden ble to eldre mennesker oppsøkt av to menn og to kvinner i boligen deres i Halmstad. De fire personene gikk inn i boligen og holdt de to eldre personene nede, mens det ble rotet rundt i leiligheten.

Politiet ble varslet ved at parets trygghetsalarm ble utløst. Mannen som ble utsatt for dette er 96 år gammel. Kvinnen er i midten av 80-årene.

I det samme tidsrommet ble en 90 år gammel mann utsatt for det samme på Ørejordet.

Kommer etter hjemmesykepleien

– Vi ser på dette som en forferdelig tildragelse at ikke eldre skal få være trygge i sine egne hjem, sier operasjonsleder Villy Meier.

Mens det var fire personer som oppsøkte paret i Rygge, så var det kun en person som oppsøkte mannen på Ørejordet, og han skal ha utgitt seg for å være fysioterapeut.

Felles for begge hendelsene er det de hadde med seg bøtte.

– Da kommer de og utgir seg for å være noe annet enn de er. De har blant annet med seg bøtte. Og det er nok for å forsøke å utgi seg for å være noe de ikke er. Et annet fellestrekk er at de kommer etter at hjemmesykepleien har vært der tidligere, sier operasjonslederen.

Det er uvisst om det ble stjålet noe fra de eldres bolig i Rygge, mens det skal ha blitt stjålet flere tusen kroner fra mannen på Ørejordet.

– Vi har beskrivelser fra det første åstedet om at det var to menn og to kivinner i 30 årene. De snakket norsk, men hadde utenlandsk utseende.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Legesjekk etter trafikkulykke

    Totalt fire personer involvert i trafikkulykken i Rakkestad. To personer er kjørt til sykehuset Kalnes og to til lokal legevakt. Formentlig ingen alvorlig skadd, skriver politiet på Twitter. Årsaken til ulykken er ukjent, men en av bilene skal ha svingt unna for vilt.

  • Trafikkulykke på rv 22 i Rakkestad

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke på Mysenveien. Ifølge politiet skal alle være ute av bilene. Nødetatene er på stedet.