NRK Meny
Normal

Eksplosjonsartet brann i Sarpsborg

Ingen personer kom til skade under brannen.

Brann Sarpsborg

Her brenner bygningen ved gamle Greåker stasjon til grunnen.

Foto: Kjell Elisson

Det gamle godsmagasinet til gamle Greåker jernbanestasjon i Sarpsborg brant ned til grunnen i en eksplosjonsartet brann natt til søndag.

– Bygget var overtent da brannvesen og politi kom til stedet. Brannvesenet konsentrerte seg om å la det brenne kontrollert ned, ifølge operasjonsleder Trond Puck i østfoldpolitiet.

Se bilder! Brann i Sarpsborg

– Tenkte på leilighetsbygget like ved

Brann Sarpsborg

Brannen var til tider eksplosjonsartet.

Foto: Kjell Elisson

Nabo Kjell Elisson, som bor omlag 250 meter unna ble bekymret da han sto på kjøkkenet og oppdaget brannen litt over midnatt natt til søndag.

– Jeg tenkte med en gang på leilighetsbygget som ligger like ved. Begge byggene ligger kloss inntil jernbanen på hver sin side. Og flammene sto ut av taket på bygget som brant, sier Elisson.

Imponerende innsats

Det skal ha vært sterk varmeutvikling ved nabobygget til brannen, men brannvesenet hadde full kontroll på situasjonen. I bygningen som brant bor det ikke folk. Men det er flere leiligheter i nabobygget.

Til tross for at bygget brant helt ned til grunnen er naboen imponert over brannvesenets innsats.

– Plutselig kom en voldsom eksplosjon og flammene gikk høyt til værs. Da sto det en brannmann og spylte på en vegg for at den ikke skulle falle ned på jernbanelinjen. Han sto støtt som fjell på tross av eksplosjonen, sier Elisson.

Siste rest av Greåker stasjon

Gamle Greåker jernbanestasjon som har historie tilbake helt til 1879, har ikke vært i bruk på mange år.

I 1983 brant selve stasjonsbygningen, men da var den heller ikke i bruk som jernbanestasjon.

Siden da er det kun det gamle godsmagasinet som har stått igjen som minne om den gamle jernbanestasjonen mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.