NRK Meny
Normal

Ekspertene gleder seg over FFK

Nils Johan Semb og Bengt Eriksen mener at Fredrikstad fullt fortjent er klar for årets cupfinale. 

Nils Johan Semb
Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

 - Dette er et løft for hele Fredrikstad by. Fortsatt er det nesten to måneder til cupfinalen, så folk kan jo starte vorspielet allerede imorgen.

Dette kan de glede seg over i lang tid, mener Nils Johan Semb overfor NRK Østfold.

 - Kampen hadde alt

Den tidligere landslagssjefen mener Fredrikstad vant fortjent mot Start i den dramatiske semifinalen onsdag.

- FFK var bedre enn Start, ja. Ellers synes jeg kampen hadde absolutt alt en semifinale skal ha - omdiskuterte scoringer, straffesituasjoner, utvisninger, scoringer rett før slutt og en utespiller i mål, sier han.

Fotballeksperten tror nå at Fredrikstad vil møte Rosenborg i finalen som spilles på Ullevaal 12. november.

- Rosenborg er storfavoritter, men alt kan jo skje. Og Sandefjord pleier å henge med i de fleste kamper, så alt kan skje.

Nå gleder han seg til det braker løs på Ullevaal.

- Det som er sikkert er at det skal bli spennende å følge FFK i finalen, sier han.

- Stor fest

Skeids trener Bengt Eriksen
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

Bengt Eriksen er enig med Semb i at Fredrikstad halte i land en fortjent cupfinalebillett.

- Dette var hyggelig for Fredrikstad - fortjent var det også. Kampen var morsom og underholdene for den jevne publikummer. Kanskje ikke for hjemmepublikummet da, ettersom kampen ble såpass dramatisk som den ble.

Han understreker at dette vil bli en stor fest for alle i Plankebyen.

- Det har vært snakket om Ahlsens knallskudd mot Thorstvedt ganske lenge nå, så nå har man nådd en ny barriere. For Fredrikstad vil dette bli en fest som kommer til å starte ihvertfall en uke før det braker løs, sier han til NRK Østfold. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.

  • Ønsker flere øko-bønder

    Etterspørselen etter økologisk mat er nå så stor at bøndene ikke klarer å produsere nok. Sammenlignet med 2016 bruker vi nå fem ganger mer penger på økologisk mat.
    Prosjektleder i medlemsorganisasjonen Økologisk Norge, Markus Brun Hustad sier det er viktig at bøndene nå svarer med å produsere mer.