NRK Meny
Normal

Ekspertene avskriver ikke Sparta

Karl Petter Løken, Nils Johan Semb og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tror Sparta Sarpsborg har gode muligheter til å overleve i årets 1. divisjon.

Karl Petter Løken
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Ser en på kampprogrammet, er det liten tvil om at det er i de to neste matchene Sparta kan gjøre det. Med to seirer der, er mye gjort, mener NRK-ekspert Karl Petter Løken overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

- Sparta kan gå ned

Løken tror seriens siste måned vil bli et ”bikkjeslagsmål” mellom flere lag.

- Jeg er sikker på at Follo følger Hødd ned. Også Manglerud/Star ligger dårlig an. Hvilket lag som blir det fjerde som går ned, er helt åpent. Moss klarer seg, men Haugesund, Løv-Ham, Tromsdalen, Pors og Sparta kan gå ned, sier han.

TV 2-ekspert og tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er litt mer usikker på fortsettelsen.

- Må vinne

- Det er jo helt åpent, og utrolig mange lag involvert. Sparta henger bra med, og har absolutt mulighet til å holde plassen, tror Semb.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, som også er tilknyttet TV 2-sporten, tror det er viktig at Sarpsborg-laget slår lagene rundt seg på tabellen.

- Derfor er Spartas to neste kamper, mot Follo og M/S, utrolig viktige. De kampene må Sparta rett og slett vinne, sier han til avisen.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK