Normal

- Mer penger til kommunene

Eirik Tveiten, mossing og 1. kandidat for Rødt i Østfold, vil ha en mer rettferdig fordeling.

Eirik Tveiten (Rødt)
Foto: Privat

Tveiten har tidligere fagbrev som platearbeider, men er nå avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet. I tillegg sitter han i landsstyret for Rødt.

– Rødt er et sosialistisk parti til venstre for den sittende regjeringen. Og for meg er det avgjørende å kjempe for mer rettferdig fordeling, fred og miljø.

Han mener det viktigste fremover blir å styrke kommunene slik at de kan håndtere alle de store utfordringene.

– De neste fire årene blir den viktigste saken å få bevilget mer penger til kommunene som har ansvaret for folks velferd, omsorg og skolene, sier Tveiten.

- Lengst unna Siv

Rødt-listetoppen sier han vil gi en "betinget støtte til en rødgrønn regjering", men er helt klar på hvem han ikke vil samarbeide med.

– Ønsker å samarbeide lengst mulig til venstre for Siv Jensen. Ser vel ikke for meg at jeg ofte vil ha sammenfallende standpunkt med FrP, sier han.

Hvordan stiller du deg til utbygging av dobbeltsporet jernbane gjennom Østfold?

– Det blir vel jeg som må foreslå at det bevilges penger til dobbeltsporet intercitytog gjennom Østfold, og ikke bare som nå: positive formuleringer i ulike plandokumenter

Hva mener du om sammenslåing av kommuner?

– Ønsker å gjennomføre og forholde meg til en rådgivende folkeavstemming

Bør det åpnes for tvangssammenslåing av kommuner?

– Nei

Hvordan ønsker du at Moss Lufthavn Rygge skal utvikle seg i framtiden?

– Mest mulig miljøvennlig – mest mulig trafikk skal over på tog.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.