NRK Meny
Normal

Eidettunnelen stenges i fire uker

Statens vegvesen har besluttet å stenge sørgående løp gjennom Eidettunnelen på E6 mens et parti med løst fjell over tunneltaket utbedres.

Eidettunnelen stengt

Eidettunnelen stenges i sørgående løp på grunn av arbeider med tunnelen.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Det forteller vegvesenet i en pressemelding mandag formiddag. Tunnelen stenges fra og med tirsdag 18. november klokken 22.00.

Statens vegvesen utfører regelmessig vedlikehold og inspeksjon av tunneler. I sørgående løp ble et mindre parti med løst fjell over tunneltaket oppdaget på en regelmessig kontroll i slutten av oktober, sier Arne Bjørklund i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Det er ventet at arbeidet vil ta om lag fire uker. Det er kun sørgående løp som stenges. Trafikken i nordgående løp vil gå som normalt.

For E6-trafikantene som skal sørover i retning Sverige er trafikken skiltet om fylkesveg 118, fra tunnelen til krysset på Kalnes.

– I omkjøringsperioden blir det endringer i vikepliktsreglene for sørgående trafikk på fv. 118 og vi ber derfor trafikantene om å være ekstra oppmerksomme, sier Bjørklund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkaos i Fredrikstad

    Det er store trafikale problemer i Fredrikstad fordi Værstebrua har kilt seg i åpen stilling. Politiet skriver på Twitter at de er på vei til stedet.

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.