Normal

Eidettunnelen stenges i fire uker

Statens vegvesen har besluttet å stenge sørgående løp gjennom Eidettunnelen på E6 mens et parti med løst fjell over tunneltaket utbedres.

Eidettunnelen stengt

Eidettunnelen stenges i sørgående løp på grunn av arbeider med tunnelen.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Det forteller vegvesenet i en pressemelding mandag formiddag. Tunnelen stenges fra og med tirsdag 18. november klokken 22.00.

Statens vegvesen utfører regelmessig vedlikehold og inspeksjon av tunneler. I sørgående løp ble et mindre parti med løst fjell over tunneltaket oppdaget på en regelmessig kontroll i slutten av oktober, sier Arne Bjørklund i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Det er ventet at arbeidet vil ta om lag fire uker. Det er kun sørgående løp som stenges. Trafikken i nordgående løp vil gå som normalt.

For E6-trafikantene som skal sørover i retning Sverige er trafikken skiltet om fylkesveg 118, fra tunnelen til krysset på Kalnes.

– I omkjøringsperioden blir det endringer i vikepliktsreglene for sørgående trafikk på fv. 118 og vi ber derfor trafikantene om å være ekstra oppmerksomme, sier Bjørklund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er åpen

    Treet som hadde falt over togskinnene er fjernet, og Østfoldbanen var åpent for trafikk igjen mellom Fredrikstad og Råde i 21.30-tida, melder Bane Nor på Twitter. Mellom Moelv og Lillehammer er det redusert hastighet på grunn av flomfare, melder NSB.

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.