Egor sykler verden rundt – ble jaget bort fra E6

I juni i fjor startet Egor Kovalchuk sin reise jorden rundt på sykkel fra Tomsk i Sibir. I morges ble han jaget bort fra motorveien i Sarpsborg.

Egor Kovalchuk

Egor Kovalchuk passerte i dag Halden på sin tur Verden rundt.

Foto: Anders Winlund / NRK

Folk i Østfold spisset ørene da de fikk høre meldingen om at politiet hadde stanset en syklist på E6 i Sarpsborg i morges. Syklisten hadde nemlig forklart for politiet at mannen syklet fra Sibir og var på vei mot Sør-Europa.

Vi traff ham ved Idd kirke helt sør i Halden, på vei mot svenskegrensen i Idd. Og han fortalte villig sin historie.

Created by InfoDispatcher

Egor Kovalchuk sykler verden rundt. I dag passerte han Halden. Video: ANDERS WINLUND / NRK

Skal sykle 22.000 kilometer

– Jeg startet fra Tomsk i Sibir i juni i fjor, forteller Egor Kovalchuk på brukbart engelsk. – Målet er å sykle verden rundt. Jeg skal sykle 22.000 kilometer.

– Hvorfor gjør du dette?

– Jeg er interessert i folk, kulturer og historie. Jeg holder på å skrive en bok om mennesker jeg møter på turen. Da er sykkel et utmerket fremkomstmiddel, jeg kommer i kontakt med folk, sier 25-åringen.

– Hvor går turen nå?

Mot Middelhavet, så USA

– Jeg skal sykle sørover i Europa, først gjennom Sverige, Danmark og Tyskland. Jeg skal sykle ned til Middelhavet. Så skal jeg ta fly til USA og krysse landet på sykkel.

Grensen til Norge krysset han i Kirkenes, så nå har han syklet gjennom hele Norge på vei sørover. Kovalchuk kan fortelle at det var temmelig kaldt i Kirkenes da han kom dit.

I morges startet han i Karlshus i Råde. Målet er å nå Uddevalla på den svenske Vestkysten. Med andre ord en dagsetappe på rundt 20 mil.

– Jeg sykler til titiden i kveld. Da legger jeg meg til å sove, forteller han.

Laster kart, vennligst vent...

Siden juni i fjor har Egor Kovalchuk syklet strekningen fra Tomsk i Sibir via Kirkenes til Halden.