NRK Meny
Normal

Edquist blir ordfører i Halden

Søndag ble Thor Edquist og Høyre enige om å samarbeide med fire andre partier.

Video Møt Høyres Thor Edquist, mest sannsynlig den neste ordføreren i Halden

Møt den nye ordføreren i Halden.

– Det blir Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de grønne, forteller mannen som blir Haldens nye ordfører, Thor Edquist.

For en uke siden gjorde Høyre et brakvalg i Halden og ble største parti i grensebyen – med en oppslutning på 34,4 prosent.

Les også:

–Nytt politisk styre

– Vi gikk til valg på at vi skulle være et alternativ til Arbeiderpartiet og at vi skulle forsøke å få til et nytt politisk styre med mer åpenhet og demokrati. Det var viktig for oss å prøve å innfrir det når vi først gjorde et så bra valg som vi gjorde, sier han.

– Var det vanskelig å komme til enighet?

– Det har tatt litt tid, men det skyldes at noen av oss jobber utenbys og ikke jobber i Halden hver dag. Vi måtte utsette en del møter til helgen som kunne vært avholdt litt tidligere i uka. Selve forhandlingene har gått greit, forteller Edquist.

AP gikk kraftig tilbake

Halden har vært en sterk Ap-bastion helt siden krigen, men ifølge valgresultatet har vinden i grensebyen snudd.

Ap gjorde et svært godt valg i 2007, men i år er partiet på kraftig tilbakegang, ifølge den seneste prognosen. De gikk ned med 11, prosentpoeng og mister fire mandater i kommunestyret.

– Vi har gjort et meget dårlig valg. Nå må vi i partiet analysere hvorfor det har gått galt, sa Ap-ordfører Per-Kristian Dahl, til NRK.no rett etter valget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møteulykke i Oslofjordtunnelen

    Riksveg 23, Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger etter en møteulykke. Frogntunnelen og Vassumtunnelen er også stengt for å begrense trafikken mot Oslofjordtunnelen. Omkjøring er via Oslo eller rv. 19 med ferje mellom Moss og Horten.

  • Rekordhøye rekepriser

    Lave kvoter og godt sommervær med stor etterspørsel gjør at rekeprisene skyter i været. Flere steder må man betale nesten tre hundre kroner kiloen for ferske reker. Det skriver Fredriksstad Blad. Daglig leder på Fjordfisk, Kurt Allan Hansen, sier til avisen at det aldri har vært så høye priser som nå.

    Kurt Allan Hansen, Fjordfisk
    Foto: Bjørn Ruud / NRK