NRK Meny
Normal

Thor Hals: - E18-kampen er langt fra ferdig

Akershus prioriterer Bærum og Drammen høyere enn å fullføre E18 fra Vinterbro, det må vi få dem fra, mener Askims ordfører Thor Hals.

Thor Hals
Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

I løpet av januar starter E18-utbyggingen i Hobøl. Og det er ikke gjenværende strekninger i Østfold som bekymrer Askims Høyre-ordfører, men det som skjer - eller ikke skjer - lenger nord langs europaveien.

- Tempo økes på E18-utbyggingen, men det gjelder bare i Østfold, sier Hals.

- Den viktigste traséen er jo den som går fra fylkesgrensa til Vinterbro. Jeg har tatt opp i flere fora nå at vi må fighte videre og lobbe mot Akershus for å få de til å prioritere den delen av E18.

Ja takk, begge deler

Det har vært ganske knotete med å finne traseen gjennom Akershus, mener Hals. Men nå er traséen spikret, det som trengs er midler til detaljreguleringen. Derfor blir Hals urolig når han ser Akershus-politikerne prioritere strekningen Oslo - Bærum - Drammen som tilsynelatende viktigere.

- Her bør vi også kunne bygge ut parallellt, ikke bare enten-eller, sier Hals, og etterlyser fylkespolitikernes innsats.

- E18 MÅ på dagsorden mye tidligere enn det har vært. Den drukner litt i InterCity-satsingen, og dette er en veldig viktig trasé for veldig mange som pender til sitt arbeidssted i Oslo.

Er Østfoldpolitikerne villige nok?

- Helse Østfold står samlet om at dette er en viktig sak for Østfold. Men at det er priorirter i våre regionale planer, så er det viktig at vi følger opp og jobber aktivt opp mot Akershus for å få forsert traséen mot Vinterbro.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: