Dyre Østfoldkommuner

Det koster snaut 9.000 korner å betale kommunale avgifter i året i Spydeberg. Det er de laveste kommunale utgiftene i Østfold. Men Spydeberg ligger på 35. plass i landet, viser den årlige oversikten over prisen på kommunale tjenester, som Norsk familieøkonomi har samlet fra tallene til Statistisk sentralbyrå. Bare fire Østfold-kommuner er blant landets hundre billigste kommuner å bo i, viser undersøkelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Manglet kontrakter for millioner.

    Aremark kommune benyttet 44 leverandører, men revisjonen har kun fått forelagt tre kontrakter da de undersøkte et vann og avløpsprosjekt. Revisjonen skriver at det gjør det krevende å anslå kostnader og vurdere gyldigheten av inngåtte fakturaer. Utbyggingen var budsjettert til drøyt 14 millioner, men det ble brukt 21 millioner kroner.

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.