NRK Meny
Normal

Dyre medisiner for 24-åring

En 24 år gammel Fredrikstadmann må betale 7200 kroner i bot etter at han ble sint fordi legen hadde skrevet ut feil resept.

Reseptbelagte legemidler

Medisiner for 200 kroner kostet en Fredrikstadmann 7200 kroner.

Foto: NTB Scanpix

Mannen kom på et apotek i Fredrikstad med to respeter en kveld i juni. Det var en blå resept og en hvit. Medisinene på den blå resepten blir dekket av det offentlige, med unntak av en egenandel, medisinene på den hvite må pasienten betale fullt og helt selv.

Mannen forklarte for apotekeren at legen hadde gjort en feil, at begge medisinene skulle vært skrevet ut på blå resept. Apotekeren forsøkte å forklare for mannen at de kunne ta kontakt med legen for å høre om de kunne få endret på dette, men at han måtte betale for medisinene på den hvite resepten i mellomtiden.

Kranglet i 20 minutter

Mannen var ikke fornøyd med dette, i stedet ga han seg til å krangle med betjeningen i 20 minutters tid. Han kom med en god del ukvemsord mot betjeningen før han forlot apoteket. Han kom tilbake noe senere med penger og hentet ut medisinene. Det dreide seg om omkring 200 kroner.

Dagen etter kom mannen på apoteket igjen og fortsatte der han slapp dagen før. Han var sint og utagerende, og kom med drapstrusler mot betjeningen. Etter hvert fikk han beskjed om at legen hadde skrevet ut ny resept og at han fikk igjen pengene han hadde betalt dagen i forveien. Likevel forlot han ikke apoteket før han ble geleidet ut av Securitas.

Brøt besøksforbud

De ansatte på apoteket oppfattet 24-åringen som edru og beskrev episodene som meget ubehagelige. Mannen ble ilagt besøksforbud mot apoteket etter hendelsene, men dette besøksforbudet brøt han flere ganger.

24-åringen selv møtte ikke opp da Fredrikstad tingrett behandlet saken mot ham i forrige uke. I politiavhør benektet han at han hadde komme med de utsagnene som står omtalt i tiltalen.

Tingretten var enig i politiets forslag om straff, en bot på 7200 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.