NRK Meny
Normal

Dyr tunnel går ut over bro

Arbeid i Hvalertunnelen blir 30 millioner dyrere enn beregnet. Dette får konsekvenser for ny Kråkerøyforbindelse.

Hvalertunnelen
Foto: Jarild, Sverre Chr. / SCANPIX

Ifølge riksveibudsjettforslaget for 2008 får ny Kråkerøyforbindelse bare 3 millioner kroner. Fredrikstad kommune hadde håpet på 13 millioner.

Dyr tunnel

Ifølge Statens vegvesen er det satt av 70 millioner kroner til investeringer i Østfold.

Hele 50 millioner går til utbedringer i Hvalertunnelen og Alvim bru.

Arbeidet i Hvalertunnelen startet i april og skulle i utgangspunktet koste 40 millioner kroner. Nå har prisen steget til 70 millioner siden Statens vegvesen også skal utbedre vann og frostsikring.

Fredrikstad ordfører Ole Haabeth (Ap) reagerer på budsjettforslaget:

- Det er snakk om en utsettelse av flere prosjekter, og det er negativt. Jeg hadde jo helst sett at dette ville blitt gitt som en ekstra ordinær bevilgning, og ikke bli tatt fra prosjekter med veldig små midler.

- Ikke nok penger

Ifølge seksjonssjef Elisabeth Bechmann er det beklagelig at Hvalertunnelen går utover andre prosjekter. Hun mener Statens vegvesen får for lite penger på budsjettene:

- En av årsakene er jo at vi har fått for lite penger til drift og vedlikehold, sier Bechmann. 

Dyrere Kråkerøybro

Ekstra arbeidet i Hvalertunnelen fører i første omgang til en mindre statlig finansiering av ny Kråkerøybro. Ole Haabeth mener dette gjør veiprosjektet dyrere.

- Fordi det vil fordyre prosjektet noe fordi vi vil få høyere kapitalkostnader når overføringene fra staten kommer senere, sier ordføreren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.