Dropper å behandle Melløs-klage

Politikerne er for tidlig ute med å klage, mener fylkesmannen i Østfold.

Nye Melløs Stadion i Moss
Foto: Multiconsult

Det var i oktober i fjor at bystyret i Moss sa ja til de nye stadion-planene på Melløs.

Da ble det klart at Moss kommune vil ta opp et stadion-lån på 40 millioner kroner og ta del i et aksjeselskap sammen med MFK og næringslivet.

Eirik Tveiten fra Rødt og flere andre politikere frykter at vedtaket innebærer en stor økonomisk risiko for kommunen, og valgte dermed å levere inn en lovlighetsklage.

LES: Vurderer klage på stadion-vedtak

Klaget for tidlig

Nå har fylkesmannen vurdert saken og kommet frem til at klagen ikke vil bli behandlet.

Årsaken er at bystyret kun gjorde et intensjonsvedtak og at politikerne derfor er for tidlig ute med klagen.

LES OGSÅ: Fakkeltog for nye Melløs Arena

- Vedtaket fra oktober binder ikke kommunen til noe som helst. For at man skal kunne klage må vedtaket være endelig. Derfor burde man ventet til budsjettet vedtas, sier Tormod Lund hos fylkesmannen til NRK Østfold.

LES: Rådmann vil stoppe Melløs Arena

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 67 dyr funnet i kjeller

    48 hunder, ti katter og fem kaniner ble funnet av Mattilsynet i en kjeller i Østfold i oktober, skriver VG. Hundene sto alle oppstalla i bur, ikke alle hadde liggeunderlag, og det var stort sett tilgriset med urin og avføring, sier seksjonssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Nina Brogeland Laache til avisa.

  • Uten telefon i snart en uke

    Telenor kan fortsatt ikke si når feilen på telefonlinja til Aspedammen i Halden blir reparert. I forbindelse med arbeid langs jernbanen er flere kabler blitt revet ned og Telenor har ikke fått tak i sikkerhetsfolk som kreves for at linja skal bli reparert. Mobildekningen i området er dårlig slik at folk er avhengig av fasttelefon, opplyser en beboer til NRK.