NRK Meny
Normal

- En solid seier

Fredrikstad-trener, Tom Freddy Aune var godt fornøyd med 3-0 seieren mot Alta, og mener selv at serieåpningen var svært vellykket.

FKK-supportere jubler
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Alta gav oss god motstand, og vi var bevisste på at det kom til å bli en tøff kamp. Vi viste at vi er et stabilt lag, og vi spiller med angrepsspillere som vet hvordan de skal score mål, smiler Tom Freddy Aune.

Jevn kamp

Alta hadde mange gode sjanser og skapte hele 14 cornere, mens Fredrikstad bare produserte fattige to hjørnespark. Hjemmelaget klarte derimot å utnytte angrepsspillet på en bedre måte, noe Fredrikstad-treneren var godt fornøyd med.

Se også: Fullstendig kampreferat

For i de første 25 minuttene av kampen var det Alta som hadde best flyt. Men til tross for det var det FFK som satt inn 1-0 midtveis i første omgang.

Se 1-0 scoringen her:

Video FFK - Alta 1-0 05.04.10

– Vi misser og gjør feil på banen, men målene vi scoret var fortjent og vi viste samtidig at vi er ballsikre foran mål. Vi må fortsette å stå på, for vi har vanskelige kamper i vente, sier Aune.

Kun minutter senere viste FFK at de var sikre foran mål, da Celso Borges satt inn 2-0 etter klassespill fra hjemmelaget.

Se 2-0 scoringen her:

Video FFK - Alta 2-0 05.04.10

Midtveis i andre omgang scoret Mattias Anderson målet som virkelig satt spikeren i kisten. Fredrikstad vant kampen 3-0 og innfridde dermed forventningene før kampen.

Se 3-0 scoringen her:

Video FFK - Alta 3-0 05.04.10

– Fint med seier

– Jeg synes det var veldig fint at vi klarte å vinne kampen, samtidig som det var jevnt og underholdende. Stemningen blant publikum virket bra, og jeg tror at denne seieren var veldig viktig for supporterne, forteller Tom Freddy Aune.

Samtidig legger trener for Alta, Aasmund Bjørkan til at det ikke var lett for bortelaget å komme på en slik stadion med 7287 tilskuere og god stemning.

– Selv om dette var en vanskelig kamp, er skuffet over resultatet. Vi viser oss som et sterkt lag, men Fredrikstad scoret målene. Jeg tror denne sesongen vil bli tøff for alle lag, til og med Fredrikstad, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: