NRK Meny
Normal

– Jeg har ambisjoner om å trene mitt eget lag

Sarpsborgs assistenttrener Ian Burchnall drømmer om full kontroll over sitt eget lag i fremtiden.

Ian Burchnall

Sarpsborg 08s assistenttrener Ian Burchnall jobber med å ta verdens høyeste trenerutdanning.

Foto: sarpsborg08.no

Engelskmannen forteller om sine fremtidsdrømmer til den engelske avisen Leicester Mercury.

– Jeg er fremdeles ung og lærer hver dag, men alt er en del av planen for å forberede meg på å trene mitt eget lag i fremtiden. Jeg har en ambisjon om å trene mitt eget lag og ha full kontroll, sier han.

Vil trene i andre land

Tidligere i sommer ble det kjent at hovedtrener Brian Deane i Sarpsborg 08 ikke får forlenget sin kontrakt med eliteserieklubben.

Det var Deane som tok med seg Burchnall til Norge, og enkelte har nevnt assistenten som en mulig kandidat til å ta over roret i Sarpsborg.

31-åringen har tidligere sagt til Sarpsborg Arbeiderblad at han foreløpig ikke vet om han selv blir værende i Sarpsborg 08 neste sesong.

Til leicestermercury.co.uk forteller Burchnall at han gjerne prøver seg som trener i også andre land.

– Jeg ville elsket å dra til andre land og jobbe som trener før jeg drar hjem til England. Jeg tror den erfaringen ville vært uvurderlig, og min sult etter å lære mer ville blitt tilfredsstilt av å oppleve fotball i andre land.

Jobber for prolisens

Burchnall har tidligere vært innom både Leeds United og Bradford City som trener i hjemlandet.

Neste måned starter han arbeidet med å ta UEFA Prolisens, som er et krav for hovedtrenere i eliteserien. Prolisensen er det høyeste trenerkurset i verden.

Klarer han den bragden vil han bli en av de yngste trenerne som noen gang har fått trenerlisensen.

Annenhver dag frem til seriestart i eliteserien stiller vi en spiller i Sarpsborg 08 ti spørsmål om lagkameratene. Her kommer Ian Burchnall.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.