NRK Meny
Normal

Drev nettbutikk med narkotika

Fire unge menn i Strømstad arrestert for narkotikahandel på nettet.

Politiet i Strömstad

ARRESTERTE FIRE. Politiet i Strømstad har pågrepet fire menn mistenkt for smugling av narkotika opg omsetning på internet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Gjengen ble nøstet opp i midten av februar i år, da politiet i Strømstad slo til mot en 24-årig manns leilighet sentralt i byen, skriver Bohuslänningen.

Deretter pågrep man ytterligere to personer, og i helgen ble en fjerde pågrepet.

Razzia mot flere leiligheter

Under razziaen mot 24-åringen fant politiet blant annet amfetamin, sopp og en pistol den pågrepne hevdet han tok hand om for en venn.

Fem dager etter gjorde slo politiet til mot en annen leilighet i byen, og gjorde der lignende funn.

I kjellerlokalene til denne leiligheten hos en 26-åring, som deler leiligheten med en 20-åring, ble det funnet etikettskriver og vakummaskin, som er benyttet til håndtering av narkotika.

Begge ble arrestert mistenkt for omsetning av narkotika via internet.

I helgen en 25-årig mann pågrepet, også han mistenkt for innblanding i saken.

Smuglet fra Tyskland

I følge Bohuslänningen har politiet over noe tid spanet på flere av de involverte, og det er oppdaget at narkotikapartier er sendt fra Tyskland til Sverige.

Spaningssjef ved Polisen i Uddevalla, Tony Bengtsson, vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen overfor avisen.

Han vil heller ikke spekulere i hvilke roller de enkelte mennene har hatt, fordi etterforskningen er på et tidlig stadium.

- Når det gjelder narkotika er all håndtering straffbar i Sverige. Hvilke roller de har hatt får etterforskningen vise. Det gjelder også hvor lenge dette har pågått og hvor narkotikaen kommer fra, sier han til Bohuslänningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.