NRK Meny
Normal

Drev firma i syv år uten regnskap

Håndtverkeren med mesterbrev hadde ikke råd til regnskapsfører.

Byggeplass (illustrasjonsbilde)

Nå er østfoldingen dømt til å sone syv måneder i fengsel, i tillegg til fire måneders betinget fengselsstraff, med en prøvetid på to år.

Foto: www.colourbox.com

Han hadde heller ikke kunnskaper til å føre regnskapet selv.

Nå er østfoldingen dømt til 11 måneders fengsel. Syv av månedene er ubetinget, og må sones i fengsel. Han er også dømt til en prøvetid på to år.

Betalte heller ikke barnebidrag

Tingretten mener mannen har undratt moms for minst over 800 000 kroner.

I tillegg er håndtverkeren fra Indre Østfold skyldig barnebidrag for over seks hundre tusen kroner, for en av sine døtre.

Retten enig med aktor

Mannens firma ble begjært konkurs i fjor sommer.

Da saken gikk for Heggen og Frøland tingrett denne uken, erkjente mannen at han ikke har ført noe form for regnskap. Han erkjente også at han var klar over at regnskapet skulle vært ført.

Tingretten har skjønnsmessig beregnet inndragning av midler fra mannen, og kommet til at 210 000 kroner må inndras av ubetalt moms.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.